Siirry pääsisältöön

Luukku 14, joulukalenteri 2015

Reikäiset sukat, eksyneet parit ja pienet lasten sukkikset ovat hakeneet käyttöään vuosia. Nyt Loom Bandsien myötä olen tehnyt sukkarinkuloista hiuspantoja, kaulanauhoja tai -koruja sekä rannekoruja. 

Leikasin noin 1,5 - 2 cm levyisiä renkaita. Joka toiseen renkaasen pujotin puuhelmen apulangan avulla. Ensimmäinen rengas asetetaan kahdeksikoksi peukalon ja etusormen väliin. Toinen (ja kaikki seuraavat renkaat) asetetaan suorana sormien väliin. Alemman rinkulan reunat nostetaan ylemmän rinkulan yli. Kolmas rinkula asetetaan sormien väliin ja jälleen alemman rinkulan reunat nostetaan ylemmän yli. Näin jatketaan loppuun asti. Viimeiset rinkulat solmitaan trikoon pätkällä. Venyttele valmista tuotetta, jotta rinkulat käpertyvät kauniisti rullalle.Apulangan avulla helmi trikoolenkkiin.
Melkoisen venyvä kaulakoru!


Uskaltaisitko käyttää sukkakorua?

-Hannele

Kommentit

 1. Itse otin talteen vanhan jo virttyneen poolopuseron kauluksen. Se toimii nyt pipon korvikkeena ja sillä on helppo vetäistä hiukset pois kasvoilta niitä pestessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Kapeampi kaulus kävis hiuspannastakin, hmmm....

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele