Siirry pääsisältöön

Luukku 7, joulukalenteri 2015

Lisää hiutaleita ja sydämiä joulun odotukseen!

Kotitekoiset siirtokuvat ovat mukavaa puuhaa perheen kesken. Jokainen voi puristaa muovikalvolle tai -pussille liimapurkista persoonalliset kuviot. Tarkemmat tekijät suunnittelevat ensin paperille tai tulostavat kuvion netistä. Muistattehan kunnioittaa toisten suunnitelmia kertomalla kuvalähteen!

Märkään liimaan voi lisätä esim. helmiä, nonparelleja, pippuria, hiletä tai suolaa. Kokeilin auringonkukansiemeniäkin yhteen versioon, mutta siitä tuli liian painava pysyäkseen ikkunassa.

Kuviot kuivuvat alle vuorokaudessa. Sen jälkeen ne ovat valmiita siirrettäväksi tasaiselle ja sileälle pinnalle: ikkunaan, lasioveen tai pakastimen kylkeen. Kuviota voi lämmittää käsissä tai hiukan hiustenkuivaajalla, jotta tarttuu paremmin pintaan kiinni.Nonparelleja liimasydämessä

Auringonkukansiemenet liimatestissä
Liian painava siirtokuva,
mutta ripustamalla toimii!


Koristeletko jouluksi ikkunatkin?

Huomiseen!
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele