Siirry pääsisältöön

Luukku 7, joulukalenteri 2015

Lisää hiutaleita ja sydämiä joulun odotukseen!

Kotitekoiset siirtokuvat ovat mukavaa puuhaa perheen kesken. Jokainen voi puristaa muovikalvolle tai -pussille liimapurkista persoonalliset kuviot. Tarkemmat tekijät suunnittelevat ensin paperille tai tulostavat kuvion netistä. Muistattehan kunnioittaa toisten suunnitelmia kertomalla kuvalähteen!

Märkään liimaan voi lisätä esim. helmiä, nonparelleja, pippuria, hiletä tai suolaa. Kokeilin auringonkukansiemeniäkin yhteen versioon, mutta siitä tuli liian painava pysyäkseen ikkunassa.

Kuviot kuivuvat alle vuorokaudessa. Sen jälkeen ne ovat valmiita siirrettäväksi tasaiselle ja sileälle pinnalle: ikkunaan, lasioveen tai pakastimen kylkeen. Kuviota voi lämmittää käsissä tai hiukan hiustenkuivaajalla, jotta tarttuu paremmin pintaan kiinni.Nonparelleja liimasydämessä

Auringonkukansiemenet liimatestissä
Liian painava siirtokuva,
mutta ripustamalla toimii!


Koristeletko jouluksi ikkunatkin?

Huomiseen!
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.