Siirry pääsisältöön

Yksi talviviikonloppu

Tämä viikonloppu on toivon  mukaan viimeinen kipsin kanssa. Kämmentä vasten hautuneet materiaalit alkavat olla mielenkiintoista haisteltavaa ja katseltavaa. Yök!

Onneksi viikonloppuun on mahtunut muutakin. Lasten kanssa on valvottu yhdessä Yksin kotona ja Autot -elokuvien parissa. Herkuteltu gluteenittomalla lasagnella, sipseillä ja gluteenittomilla Runebergin tortuilla. Lasagne tosin otti vauhtia uuniluukulta, kun jouduin turvautumaan esikoisen nostoapuun. Onneksi saimme koottua vielä ainekset oikeasti maukkaaksi lasagneksi.

Kävin pitämässä lyhytkurssin vetoketjut inspiraationa. Sillä aikaa olivat sänkyyn sijattu uusi petari ja puhtaat lakanat. OIkeasti arjen luksusta. Nuorimmat lapset tekivät talven ensimmäisen lumiukon ja epäilen, että myös viimeisen. Sunnuntaiaamu paljastikin lumiukkomme kaksipalloiseksi. Voi surkeus näitä epävarmoja talvia!

Tyttären leikkejä lauantailta.

Gluteenittomat Runebergin tortut
onnistuivat erinomaisesti!
Pikahilloa vadelmista Runebergien päälle.

Tämän hetken suosikkipeli!

Arvaa kumpi voitti?
Vetoketjuaskartelua
Salon kansalaisopistolla!
Talven eka lumiukko rakenteilla!
Sunnuntaihin paljastui päätön ukko!

Aamupelleilyä kameran kanssa.

Osallistun viikonlopun kunniaksi Kivempi Blogin linkkirinkiin.
blogi, blogiin lisää lukijoita, Viikonlopun linkkirinki

Tule mukaan lukemaan!
-Hannele

Kommentit

 1. Kiva vetoketjukoru, onko vielä tulossa muitakin lyhytkursseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kansalaisopistolla mulla tulee huovutusta ens viikonloppuna ja betonitöitä myöhemmin keväällä. Betoni ei tosin ole lyhytkurssi. Vetoketjua menen vääntämään Steissille Saloon toukokuussa (?).

   Poista
 2. Kiitoksia osallistumisesta Viikonlopun linkkirinkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harjoittelen osallistumista, jotta voin perustaa haasteen jossain vaiheessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.