Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/2


Täällä Varsinais-Suomessa on ollut kovin lumetonta. Tiedän että joidenkin sormet syyhyävät lumilyhtyjen tai lumiukkojen tekoon. Tässä helppo resepti leikki- tai feikkilumeen, joka ei sula ja mitä pystyy käyttämään uudestaan ja uudestaan. 

Tarvitset vain ruokasoodaa ja partavaahtoa tai hiusten hoitoainetta (ei suihkutettavaa). Lisää ruokasoodan sekaan vähitellen ja vähän partavaahtoa (minä käytin jotain Niveaa). Nipistele aineksia ja lisää partavaahtoa, kunnes tulos näyttää lumimaiselta ja pysyy kasassa. Tämä tuntuu hiukan viileältä niin kuin oikea lumi!

Mukavaa lumen odotusta!

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.