Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/8


Oletko sinä se, joka tulee kahvikekkereiltä siisti ja kaunis servetti käsilaukussa? Tässä on yksinkertainen tapa säilyttää muisto juuri kyseisiltä kutsuilta. Tähän sopii myös kangas ja taipuisat paperit tai kenties muovikin. Tähdet sopivat lahjapaketin päälle tai joulukuuseen.


Isompaan tähteen tarvitaan kolme 5 cm x 17,5 cm suikaletta. Pienempi taittui hyvin 3 cm x 7,5 cm suikaleista. Taittele suikaleista kolmioita. Viimeinen sentti taitetaan kolmion sivusta sisään.

Asettele kolmiot kuvan mukaisesti päällekkäin ja ompele kiinni toisiinsa napilla ja langalla. Ompele ripustuslanka.
Hyvää perjantain jatkoa sinulle! 

-Hannele

Kommentit

  1. Tosi kiva ja helppo idea tehdä kaunis koriste! Kiitos vinkistä. Ja muuten taidan olla, kerään niitä muistoksi, muiden keräilyjen mukana. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.