Siirry pääsisältöön

Luukku 10, joulukalenteri 2015

Tämän joulun alle käsityökansa on innostunut tekemään narupalloja. Naru voi olla villalankaa, paperinarua, ohutta juuttia tai näiden yhdistelmä! Lisäksi tarvitaan ilmapallo tai muu muotti, liimaa ja vettä. Vesi-liimaseos tehdään 1:1. Minä käytin ohuen ohutta koneneulontalankaa (äitini perintöä!), jota kastelin vesiliimakulhossa ja kieputin ilmapallon päälle. 

Työ saa kuivua rauhassa täysin kuivaksi. Sen jälkeen ilmapallo poksautetaan lankojen välistä rikki ja riekale vedetään jostain raosta pois.


Lankaa voi muotoilla miten vaan!

Uusi ja vanha kohtaavat tänäkin jouluna!

Huomiseen!

-Hannele

Kommentit

  1. olet keksinyt kivan kalenderin , aina jännää avata mitähän on tänään taas . Tää on sellanen taas mitä kokeilenkin tehä .

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tällä tavalla tulee itsellekin viritettyä jonkinlainen joulun odotus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.