Siirry pääsisältöön

Luukku 12, joulukalenteri 2015

Minä tykkään kierrätysajatuksesta ja toteutan sitä parhaani mukaan. Huopuneet filtit ja villapaidat ovat tekstiilikierrätyksen yksiä lempilapsiani rikkinäisten sukkien rinnalla. Yllätä tänä jouluna ystävät pehmeillä paketeilla.

Huopuneen tai pesukoneessa vanuneen villapaidan resoreista syntyy ompelijaystävälle sievä neulatyyny. Resorit eivät tarvitse muuta kiinnitystä kuin lasten sukanresorin pitsilisukkeella! Villapaitojen pääntiet sopivat pannunalusiksi yksinään tai yhdistellen. Vanuneen filtin voi leikata huoletta muotoon kuin muotoon, kun materiaali on purkaantumatonta. Lähetä kalastajaystävälle lämmin istuinalusta kevään ensimmäisille onkireissuille! Istuinalustaan on helppo neulahuovuttaa tai kirjoa muisto tai ajatelma.

Söpö neulatyynyPannunalusia

Vanutetusta filtistä istuinalustaksi.


Huomiseen!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.