Siirry pääsisältöön

Luukku 14, joulukalenteri 2015

Reikäiset sukat, eksyneet parit ja pienet lasten sukkikset ovat hakeneet käyttöään vuosia. Nyt Loom Bandsien myötä olen tehnyt sukkarinkuloista hiuspantoja, kaulanauhoja tai -koruja sekä rannekoruja. 

Leikasin noin 1,5 - 2 cm levyisiä renkaita. Joka toiseen renkaasen pujotin puuhelmen apulangan avulla. Ensimmäinen rengas asetetaan kahdeksikoksi peukalon ja etusormen väliin. Toinen (ja kaikki seuraavat renkaat) asetetaan suorana sormien väliin. Alemman rinkulan reunat nostetaan ylemmän rinkulan yli. Kolmas rinkula asetetaan sormien väliin ja jälleen alemman rinkulan reunat nostetaan ylemmän yli. Näin jatketaan loppuun asti. Viimeiset rinkulat solmitaan trikoon pätkällä. Venyttele valmista tuotetta, jotta rinkulat käpertyvät kauniisti rullalle.Apulangan avulla helmi trikoolenkkiin.
Melkoisen venyvä kaulakoru!


Uskaltaisitko käyttää sukkakorua?

-Hannele

Kommentit

 1. Itse otin talteen vanhan jo virttyneen poolopuseron kauluksen. Se toimii nyt pipon korvikkeena ja sillä on helppo vetäistä hiukset pois kasvoilta niitä pestessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Kapeampi kaulus kävis hiuspannastakin, hmmm....

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.