Siirry pääsisältöön

Luukku 16, joulukalenteri 2015

Hyvää huomenta 16. luukun takaa. Luukut avautuivat ajastettuina edellisen viikon, kun lomailtiin perheen voimin Fuerteventuralla. Siellä joulua odotetaan lämmössä ja tuulessa, mutta melko vaisuin joulukoristein.

Tässä idea taivutella yksin tai lasten kanssa paikkamerkit (joulu)pöytään. Musta piipunrassi näyttää selkeältä taivuteltunakin. Jos haluaa jotain ekstraa, voi piipunrassiin pujottaa esimerkiksi valkoisia puu- tai hamahelmiä ja sitten aloittaa taivuttelun.

Servetti on minulle uutta puuvillapellavaista My drap kerta- ja kestokäyttöisen servetin välimaastoon sijoittuvaa rullatavaraa. Tämä on kuulemma ravintoloissa suosittua; tuntuu arvokkaammalta kuin paperinen servetti. Toki tätä voi käyttää kuin paperista, mutta My drapin servetit kestävät 40 asteen pesun useita kertoja. Pesun jälkeen kosteana silitys. Hintaa yhdelle 20 x 20 cm servetille tulee noin 1 euro.Tervetuloa pöytään!
Käsityöläisten joulutori Corralejossa
Enää viikko jouluun! Lumi kateissa, villakoirat pyörii nilkoissa, mutta lapset uskovat joulun tuloon! Minäkin siinä mukana...

Huomiseen!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.