Siirry pääsisältöön

Luukku 18, joulukalenteri 2015

Lentokentän kaupat kävivät tuoreimmalla lomamatkalla tutuiksi, kun kone (lopulta) lähti tunnin myöhässä kohti kiitorataa. Keskimmäiseni sormeili kirjakaupan niskatyynytarjontaa ja olisi kovasti halunnut sellaisen itselleen. Enhän minä ostanut, kun itsekin voi tehdä...

Ja nyt meillä on sellainen niskatyyny eli sopivan pehmeä ja lämmin joulumakkara!

Tarvikkeet kierrättäjän joulumakkaraan löytyvät kotinurkista tai kirpputorien lahjoitetaan osioista. Olen aikoja sitten saanut rikkinäisen säkkityynyn, jonka täyte on odottanut uutta kotia. Lisäksi tarvitaan risat / hylätyt sukkahousut, collegehousujen lahje ja nauhan pätkät.

Styroxrouhe on mahdottoman sähköistä ja sukkahousun lahkeen täyttäminen saattaa tuntua tuskalliselta. Rouhetta kannattaa työntää sukkahousun päältä tiiviimmäksi, jolloin makkaraan saa paksuutta. Sukkahousun lahje solmitaan kiinni ja sujautetaan collegehousun lahkeeseen. Lahje leikataan haaroista poikki ja molemmat päät solmitaan esimerkiksi vyötärönauhan pätkillä kiinni.Joulumakkaran testikäyttäjä!
Rentoja joulusäätöjä sinulle!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.