Siirry pääsisältöön

Luukku 5, joulukalenteri 2015

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä on saattanut joku jo siivota nurkkiaan ja ihmetellä mitä tehdä vanhoille palapeleille. Minä en ole erityisesti siivonnut, mutta perintönä Vintiltä kyllä löytyy vanhoja palapelejä. Ne oli säilytetty siististi levyjen välissä, mistä napsuttelin ne takaisin palasiksi käyttöön eli kranssiksi.

Liimasin palaset kuumaliimalla pahvista leikatulle rinkulalle. Laitoin isompia paloja alle ja pienempiä päälle. Palakerroksia tuli paikoitellen jopa neljä. Eli tähän pystyy hävittämään isonkin määrän paloja!

Kaksi kerrosta maalia ja vielä paikkausmaalaus niin kranssi alkaa näyttää siistiltä.


Vielä täytyy etsiä kodista sopiva paikka kranssirimpsulle.
Miltä sinun kranssi näyttää tänä vuonna?

-Hannele

Kommentit

  1. Ihan loistavaa! Pitää pistää muistiin..

    VastaaPoista
  2. Hannele Toivon Vintiltä5/12/15 22:30

    Kiitos tykkäämisestä! Palapelin palaset meinaavat piiloutua kuumaliimalla liimatessa siihen "liimasiimaan", jota tarttee nyppiä ennen maalaamista melko tarkkaan pois.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.