Siirry pääsisältöön

Kotitekoinen jumppapallo

Käsi kipsissä teemalla jatketaan. Koti on tyhjä ja mahdollisuus ottaa rennosti. Kipsattua kättä pitää jumpata. Olen puristellut lasten erilaisia palloja, mutta mieluista ei ole löytynyt.

Törmäsin eilen videoklippiin, jossa tehtiin ilmapallosta stressilelu. Pallon sisään jauhoja, solmu kiinni ja tussilla pallolle silmät päähän. Mulla on aina jemmassa vanhaksi mennyttä maissitärkkelystä (tai muita kuiva-ainekaapin tuotteita) askartelukäyttöön. Ja ilmapallot kuuluvat lähes poikkeuksetta lapsiperhevarustukseen.

Maissijauho ei mene kovinkaan soljuvasti ilmapalloon edes suppilon ja tikun kanssa. Minä sain vain venyttämättömän pallon täyteen. Parempaan ei nyt kädet kyenneet. Oranssi pisara on itse asiassa sopiva tämän hetkiseen jumppaan ja narisee sormissa kuin pakkaslumi kengän alla!

Kun haluat tehdä isomman pallon, kannattaa kenties kokeilla mannasuurimoita, riisiä tai muuta painavempaa täytettä, joka venyttää ilmapalloa täyttyessään.

Toivotttavasti pian voin siirtyä suurempaan palloon. Eli voisin todeta voimien kehittyneen!

-Hannele

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Niin oli todella näppärä ja nyt huomaa viikkojen puristelujen jälkeen voimien palautuvan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.