Siirry pääsisältöön

Myslipaketista lahjakassiksi

Kartonkipakkauksille on omat laatikot keräyspisteissä, mutta niille voi antaa myös kotitekoisen ns. toisen mahdollisuuden. Mysli-, muro-, keksi- ja hiutalepakkaukset ovat siistejä ja käyttökelpoisia tyhjennyttyäänkin.

Leikkaa pakkauksen yläreuna siistiksi ja madalla laatikkoa halutessasi. Leikkaa paperitapettia, kangasta, paketointi-, sanomalehti- tai pakkauspaperia paketin ympärysmitan (+ 2 cm) verran. Päällyspaperin korkeuteen lisätään pohjataite sekä sisätaite.

Päällyspaperin tai -kankaan kiinnittämiseen voi käyttää liimaa tai kaksipuoleista teippiä. Minä liimasin paketointipaperin puikkoliimalla. Pohjassa taittelin ensin päädyt ja sitten liimasin pitkien sivujen taitteet päälle. Lahjakassin suuaukon taitteet leikataan nurkista pakkaukseen asti, liimataan ja taitetaan pakkauksen sisäpuolelle.

Lopuksi reiät rei'ittimellä tai naulalla / naskalilla ja sopivaa (kierrätettyä) narua tai lankaa kantokahvoiksi. Lahjakassi on hetkessä valmis mukaan otettavaksi!Luulen, että näitä tulee tehtyä toistekin!
-Hannele


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.