Siirry pääsisältöön

Peili villapaidassa

Vuosia sitten olivat palapeilit hyvin suosittuja. Niitä on sittemmin revitty irti vaatekaapin ovista ja vessan seinistä. Rohkeimmat rikkoivat ne palasiksi ja käyttivät mosaiikin tapaan olohuoneen pöytiin. Nyt näitä peilejä on tullut jälleen markkinoille. Minulla oli vielä vanhoja, tosin käyttämättömiä palapeilin palasia kokonainen laatikollinen. Olen haaveillut pitkään niistä ihan käyttökelpoisia peilejä.

Tässä on ensimmäinen versio, johon tarvitaan hyvin huopunut villapaita, ompelukone sekä käsinompelua, vanha nahkavyö ja liimaa. Leikkaa päällimmäiseen kappaleeseen valitsemaasi peiliä pienempi aukko. Ompele kappaleet kolmelta sivulta yhteen. Sovittele peiliä ja ompele kehyksen toiset ompeleet leikatun aukon ympärille. Nämä ompeleet pitävät peilin paikallaan. Pujota peili syntyneeseen taskuun ja sulje tasku ompeleella. Lopuksi ompele vielä sivu, joka jäi ekalta ompelukierrokselta ompelematta.

Vanutettua villavaatetta ja peili.

Ompele vanha vyö peilin ripustuslenkiksi.

Peilin nurkat kannattaa liimata kiinni
kehykseen, ettei peili putoa varpaille.
Tai käytä riittävän isoa peiliä...

Peili on kätevä ripustaa odottamaan
seuraavaa rantasaunareissua!

Sopisi jälleen vaatekaapin oveen.

Jos sinua häiritsee yläreunan kaartuminen,
sinne voi sujauttaa pahvin suikaleen
ennen kiinni ompelemista.
Takkia henkariin laittaessa voi
vielä oikaista kutrit!

Tätä peiliä ei palella!
-Hannele

Kommentit

  1. Hauska idea! Joskus näin tälläisen erään kesämökki saunan pukuhuoneessa ja se sopi siihen toodella hyvin.
    pieni ilmoitus, olet lukijani ja poistan tuon missä olet, tai se jää arkistoon, niin toivon että tulisit mukaani uuteen pääblogiini myös.Blogissa infoa.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele