Siirry pääsisältöön

Viikonloppukoru

Vielä ehtii virkkaamaan viikonlopuksi korun. Nopeammat virkkaavat kaulaan ja hitaammat ranteeseen. Kaiva siro koukku, kimallelangat tai merseroidut puuvillalangat korin pohjalta ja istuudu hetkeksi.

Mallina voi olla isoäidin neliö tai jokin muu virkkausaihio, johon on tykästynyt. Minä tein pieniä ympyröitä: aloitussilmukkaan kolmen pitkän pylvään ryhmiä neljä ja niiden väliin virkkasin kaksi ketjusilmukkaa. Ei muuta. Aloituksessa pitkä tai kaksoispylväs korvataan neljällä ketjusilmukalla. Minun ranteen ympäri tarvittiin seitsemän ympyrää ja hakaset. Ja hakasia ei välttämättä löydy ompelukorista, mutta vanhoista rintsikoista löytyy...
Nämä ympyrät olivat niin nopeita virkat,e ttä täytyy omia lankoja katsella hiukan uusiksi...
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.