Siirry pääsisältöön

Villakirja

Vanuneita ja kulahtaneita neuleita voi viedä kierrätykseen tai kierrättää ensin hiukan kotona. Pienistä villakangaspaloista tai huovutuksen kokeilueristä saa koottua näppäriä pehmokirjoja. Lapset voivat niitä tunnustella tai niihin voi piilottaa korvakorut tai ompelutarvikkeet matkalle mukaan. Kirja sivut voivat jakaa myös muistoja vuosien takaa; muistatko tämän villapeiton tai tämän pistelevän kaulahuivin?

Leikkaa kirjan kansikappale isommaksi kuin sisään taittuvat sivut. Villasta tulee äkkiä paksu kirja. Ompele ensin kirjan sivut keskeltä yhteen. Valitse kirjan sulkemiseen sopivat kiinnikkeet ja ompele ne kansiin kiinni. Lopuksi yhdistä kannet ja sivut sivujen keskikohdasta ompelemalla. Minä ompelin koneella, mutta tämä työ sujuu käsin ommellen ihan yhtä nopeasti!

Villakirjan sivuille voi ripustaa pienillä hakaneuloilla pussillisen nappeja tai pätkän kuminauhaa. Korvakorut pysyvät tallessa villasivujen välissä ja kaulakorulle voi leikata loven kuten lankarullalle.


Voisi kirjan sivuille kirjaille kauniita ajatuksiakin...

-Hannele


Kommentit

  1. Aivan upea! Näkö- ja aistivammaisille lapsille käytetään paljon juuri tällaisia koskettelukirjoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tällä hetkellä trendikkäät koskettelumuhvit ajavat kaiketi samaa asiaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele