Siirry pääsisältöön

Ystävänpäiväksi

Kokeile ilahduttaa ystävääsi vetoketjukorulla.

Leikkaa vanhasta vaatteesta tai laukusta vetoketju talteen. Leikkaa kangasosat ketjun ympäriltä pois. Ketju voi olla alhaalta suljettu tai avonainen. Mallia voi muunnella ketjun mallin ja pituuden mukaan. Ompele ketju villakankaaseen pienin hampaiden ylittävin pistoin. Täytä kuvio villalla neulahuovuttamalla. Leikkaa lopuksi vetoketjun ulkopuolinen villakangas pois. Varo leikkaamasta ompeleita poikki! Kankaan voi myös taittaa ja ommella korun taakse kiinni.

Omepele tai liimaa valmiin korun taakse toinen kangas ja haluamasi neula. Vetoketjukoru sopii myös korttiin kiinnitettäväksi.
Olen koonnut Pinterestiin lisää ideoita vetoketjujen käyttöön. Ole hyvä!

-Hannele

Kommentit

 1. Aivan ihana idea ja toteutus! Kävin myös Pinterestissä. Olet valtavan taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pinterest on muistitauluni ja sisältää netistä löytyneitä kuvia, ohjeita ja inspiraatiota.

   Poista
 2. Moikka! Mikä sun Pinterest tili on? En äkkiseltään haulla löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Olen linkittänyt tuon Pinterest sanan, mutta löytyy Toivon Tila - nimellä. Tervemenoa vaan kuvien rajattomaan maailmaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Tulisipa tuollaisia myös myyntiin puotiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¨Kiitos! Voi hyvin tullakin, kun käsi kuntoutuu.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.