Siirry pääsisältöön

Maaliskuun menot

Maaliskuun aamu ja kaikki terveitä toistaiseksi. Taas arvostan entistä enemmän omaa aikaani! Mutta kuuluu maaliskuuhun muutakin kuin perinteisen flunssan välttelyä.

Olen aloittanut vessaremontin; 80-luvun vaaleansininen saa nyt väistyä lopullisesti. Oli siellä kertaalleen tapetit vaihdettu ja lisätty sinistä. Mutta nyt siitä tulee mustavalkoinen ja jotain muuta.

Maaliskuuhun meillä osuu pojan, mieheni, anoppini ja mieheni siskon juhlat. Ja kaikki vielä saman viikon sisälle!

Luonto on lainehtinut kevään ääripäissä. Aurinkoa, vettä, lunta, jäätä ja paljastunutta pihaa. Kevät! Paitsi viime yönä satoi 10 cm lunta ja asutaan sentään Turun ja Helsingin välissä!

Luonnon oma neulos!

Synttärikakkua aamupalaksi

4. päivän pääsiäisvehnä

Miniatyyrimunia neulahuovuttamalla

P08 pääsi jo ulkokentälle.

Iltapäiväkahvit auringossa

Vessaremontti alkaa!

Vessaremontti jatkuu....

Turku aamulla ennen yhdeksää.

Bingoo!

Ulkoilua apinatarhassa

Vinttisynttäreiden satoa
  

Olen nähnyt jo mustarastaan, joutsenen ja töyhtöhyypän eli kevät ei voi olla kovin kaukana! Lisää kevään merkkejä löytyy Pienen Linnun blogista.
-Hannele


Kommentit

 1. Ihanan erinlaisia kuvia paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitää päästellä joskus ihan niin kuin kuukausi on mennyt...

   Poista
 2. Kevättä löytyy kyllä näistä kuvista, nuo huovutetut munat on söpöjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Munat on tehty inspiraatioksi MLL:n huovutusiltaan.

   Poista
 3. Siis veskistä tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Pönttökaupoille pitäis ehtiä tällä viikolla.

   Poista
 4. Hienoja ja hauskojakin kuvia! Huovutetut miniatyyrimunat ovat tosi kauniita. Onpa maaliskuu teillä yhtä juhlaa... ja kevätkin on tulossa. :)

  VastaaPoista
 5. Elämänmakuinen maaliskuu selvästikin. Ihanasti hieman erilaiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Elämää löytyy ihan riittämiin...

   Poista
 6. Vauhdikas maaliskuu teillä. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen. Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa. Minigrip-pussi (½ litraa), saippuaa, kerroksittain aseteltuja villoja pussin kokoinen pala. Villat tasaisesti pussiin. Lämmintä saippuavettä noin ½ dl villojen  päälle pussiin. Pussin suu tiukasti  kiinni. Katso, ettei ilmaa jäisi pussiin. Painele pussin päältä voimakkaasti. Pussia saa rullata eri suuntiin. Pussia saa rustistella, kun tuntuu, että villat ovat kiinnittyneet levyksi. Painele, rullaa ja rutistele pussia niin, että villa kutistuu. Niin kauan, että villa on kutistunut noin kolmasosan se

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa. Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä. Vanhaa väritystä Uutta väritystä auringossa... ...ja varjossa. Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä.  Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa  sekä Color Up-ohjelmaa . Ohjelmat vaativat hiukan klikk

Vessapaperia verkossa

Ensimmäisen Vintti-illan tuloksista tuli hyvin herkkiä. Kuvissa paperi on vielä märkää, joten ei näytä puhtaan valkeilta, mutta kuivuttuaan melkein hohtavat valkeutta! Paperimassaa voi värjätä esim. elintarvikeväreillä ja glitteriä voi ripotella sekaan! Liima tai liisteri paperimassan seassa auttaa hileiden tai langanpätkien tarttumista. Kokeile ohjetta . Tämä on helppoa ja nopeaa tehdä: lampunvarjostimia, tuikkukupin suojia, jouluvalojen koti, ovikranssi, kevyitä ja herkkiä patsaita, ... Lampunvarjostin ja koristesiivet tai rintaliivit niin kuin poikani epäili! Sydänkranssi kuivuu lasien varassa. Sydän saa kuivuttuaan valot sisälle! Tuikkukuppien suojia tehtaillen. Ensi joulua odotellessa... Laittaisitko valkoisen paperin sekaan jotain muutakin? -Hannele