Siirry pääsisältöön

Vaihtokehykset

Olen jo pitkään miettinyt lasten lapuille, kutsuille ja muulle mielenkiintoiselle kelpo ripustustapaa. Housuhenkari on kiva, mutta minusta vielä kivempi oli magneettien kanssa rakennettu kehys. Keväällä täytyy halkaista oksia ja kehittää "luonnonmukaisempi" kehys.

Mulla oli käyttämättömänä magneettinauhaa, joka on toivottaman tehotonta. Eli liimasin puolitettua magneettinauhaa värjättyihin tikkuihin. (Tikuiksi sopivat esim.jäätelötikut, pakkauksista tulleet tukikepit tai halkaistut puupalikat.) Toisiin puoliskoihin liimasin tehokkaat pienet magneettinappulat. Langasta ripustuslenkki ja niin pingottuu keskimmäisen lukujärjestys luettavaan kuntoon!
Ja tätähän on helppo siirrellä ja tekstiö voi olla vaikka molemmin puolin: Ei saa häiritä! / Tervetuloa!
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.