Siirry pääsisältöön

Nättiä siivousta

Tämä siivousinnottomuuteni ei ole periytynyt mummoltani, joka aina ohi mennessään sipaisi hyllyn reunaa ja tarkasti, josko pitäisi pölyt pyyhkiä. Uskon, että hän nautti kotirouvana siivoilusta.

Äitini järjesti siivouspäivän joka toiseksi lauantaiksi, kun joka toisen oli sitten töissä terveyskeskuksen keittiöllä. Mut hänkin oli jo tasaisempi siivooja arvostaen enemmän järjestystä kuin puunaamista.

Ja minä sitten. Siivoan, kun pölyä on liikaa katsella ja väistellä. ;) Pölyjen pyyhintä on yksi ikävimpiä hommia, kun meilläkin on talon "historiaa" näkyvillä. Mutta nyt on niin nätti pölyhuiska, että sitä voi pitää vaikka kukkana pöydällä ja ohimennen käyttää pölyjen pyyhintään. Ostin strutsinsulkaisen huiskan Turun Kädentaitomessuilta (15 € muistaakseni).

Työskentely on kevyttä ja pölyt käydään napauttamassa ulos (eli huiskan varsi napautetaan kättä vasten). Helppoa ja ekologista! Näitä huiskia saa pidempi vartisinakin, jolloin on super helppoa sipaista kaapin päältä tai putkien päältä hämäkin seitit. Huom. Rasvaista pölyä tämäkään ei poista.




Ennen ja jälkeen pölyhuiskan käyttöä.

Kevyt sipaisu riittää.

Sinne ne pölypallot jää!

Pölyt saa mennä menojaan tuulen mukaan!

Minulla on huiska näkyvillä koko ajan, jotta myös muistaisin sitä käyttää! Otin samalla osaa Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen. Lisää Nättiä löytyy täältä.
-Hannele

Kommentit

  1. Oi tuolla on ilo putsailla!

    VastaaPoista
  2. Hauska tuo ennen-jälkeen-kuva! Ja söpö on pölyhuiskasi!
    Minulla on vaan sellainen perinteinen huiska, mutta ihanasti sillä kyllä saa kerättyä pölyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut sellainen perinteinen, mutta tämä on ihanan kevyt siihen verrattuna.

      Poista
  3. Nättiä jälkeä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee ja voi huoletta pyyhkiä lasienkin päältä!

      Poista
  4. Olis kiva vempain mullakin :))

    VastaaPoista
  5. Hieno pölyhuiska ja erittäin hauskat kuvat.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
  6. Loistava postaus! Siivousintoa auttaa tosiaan, jos välineet ovat helposti saatavilla ja tuon tyylikkäämpää siivousvälinettä ei olekaan. :)
    Ja tosiaan: hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi pitänee löytää supertyylikkäät rikkalapio ja harja...

      Poista
  7. Mitähän nättiä keksisi sinne varren päähän meille ei se taida olla moottoroitu?:) Hyvä postaus aiheesta!

    VastaaPoista
  8. Onpas nätti huiska! Ja hyvä idea pitää huiska aina näkyvillä, pitäisköhän yrittää ottaa itsekin tuo käyttöön :)!

    VastaaPoista
  9. Nätti on huiska mutta niin oli kirjoituskin! -))

    VastaaPoista
  10. hauska huiska ja kyllä noin nättiä voi esillä pitää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskakin; lapset tykkää hypistellä pehmeitä sulkia.

      Poista
  11. Mulla on saman näköinen. Nättihän se on!

    VastaaPoista
  12. Mielettömän upea huiska <3

    VastaaPoista
  13. Tuollainen pitäisi ostaa tähänkin huusholliin :)

    VastaaPoista
  14. Voi mikä huiska, ihan mahtava. Kyllä tuolla kelpaa siivota. :) Mulla on sellainen räjähtänyt punasinikelt.huiska. Sitä ei kyllä kehtaisi kuvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli aikaisemmin sellanen kirjava, mutta tämä on on ihan unelman kevyt siihen verrattuna!

      Poista
  15. Noin nätillä huiskalla voisin minäkin siivota vähän innokkaammin :)

    VastaaPoista
  16. Hauska huiska! Minunkin pitäisi hankkia tuollainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Melkein vois siivoushetkeksi pukeutua parempaan asuunkin...

      Poista
  17. Hauska vastaus haasteeseen! Minäkään en ole mikään innokas siivooja mutten halua ihan sikolätissäkään asua, siksi täytyy välillä ottaa itseään niskasta kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Harva viihtyy sikolätissä!

      Poista
    2. Kiitos. Harva viihtyy sikolätissä!

      Poista
  18. Siivouksen jälkeen tulee kyllä nättiä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen. Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa. Minigrip-pussi (½ litraa), saippuaa, kerroksittain aseteltuja villoja pussin kokoinen pala. Villat tasaisesti pussiin. Lämmintä saippuavettä noin ½ dl villojen  päälle pussiin. Pussin suu tiukasti  kiinni. Katso, ettei ilmaa jäisi pussiin. Painele pussin päältä voimakkaasti. Pussia saa rullata eri suuntiin. Pussia saa rustistella, kun tuntuu, että villat ovat kiinnittyneet levyksi. Painele, rullaa ja rutistele pussia niin, että villa kutistuu. Niin kauan, että villa on kutistunut noin kolmasosan se

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa. Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä. Vanhaa väritystä Uutta väritystä auringossa... ...ja varjossa. Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä.  Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa  sekä Color Up-ohjelmaa . Ohjelmat vaativat hiukan klikk

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana. Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen. Tässä on vasemmalta oikealle: etikka + teräsvilla, e tikka + teräsvilla + mustatee ja  etikka + teräsvilla + kahvi. Värjäystä odottava pärekori. Valitsin kahvilla maustetun seoksen maaliksi. Ja tämä seos oli ehtinyt muhia jo viikon ajan. Tasainen sutiminen ei ollutkaan ihan helppoa. "Maali" oli kovin vetistä. Tässä lopputulos! Mielestäni onnistunut värjäys.