Siirry pääsisältöön

Yhden viikon loppu / The end of a Week

Viikon viimeiset päivät kääntyivät kylmiksi ja lumisiksi. Itse hommasin järkyttävän vatsataudin. Saman taudin sai kaksi muuta perheenjäsentä. Hyvä puoli tietysti on, ettei tauti käynyt läpi niitä kahta jäljelle jäänyttä. Ainakaan vielä.

Olo alkaa kohentua, mutta sää ei. Aurinko pilkahtelee ja sade sulattaa rakeet pois. Lauantaina lähetin pojat pyöräillen tuhlaamaan energiaansa jalkapallokentälle ja katsomaan kaveriensa turnausta. Sääliksi kävi parin tunnin päästä, kun tiet olivat loskan peitossa. Hain märät mutta onnelliset pyöräilijät kotiin suihkuun.

Olin antanut pojille iltapäiväsämpylärahaa mukaan. Heillä oli tuomisinaan täydet vatsat ja arpajaispalkintoja. Ja alla olevasta mukista tykkäsin kyllä erityisesti!

Josko joskus oikea Pony eteiseen.

Ennen vatsatautia ehdin osallistumaan
alkusammutuskurssille.

Jokainen kävi vuorollaan harjoittelemassa
sammutuspeitteen ja sammuttimen kanssa.


Valkosipuli ei paljon rakeista piittaa.

Eipä ruohosipulikaan!Madon työtä ympäröi rakeet.

Tällä kollaasilla osallistun Mosaic Mondayhin.


Rankan viikon päätti vohvelit ja jäätelö! 
-HanneleKommentit

 1. Hope everyone is feeling better now. Good for you taking fire training.

  VastaaPoista
 2. Thanks Peggy! It looks brighter now, no more "Georges".

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia ja kauniita kuvia!
  Meillä joku (rusakko?) syö tänä vuonna ruohosipuliakin! Oneksi sitä kasvaa myös kasvihuoneessa ja keittiön ikkunalla.
  Terveyttä ja keväisempiä säitä sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lähiseudun rusakot eivät keksi minun ruohosipulia!

   Poista
 4. Sorry to hear you had a stomach bug there....and some snow. But those plants will bravely grow no matter what....hope your week ahead is better!

  Donna@GardensEyeView
  and LivingFromHappiness

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Donna, I think the stomach flue has found another family :/ Luckily there is more green than white in the garden!!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.