Siirry pääsisältöön

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa.

Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä.

Vanhaa väritystä

Uutta väritystä auringossa...

...ja varjossa.

Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä. 
Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa sekä Color Up-ohjelmaa. Ohjelmat vaativat hiukan klikkaa ja kokeile-metodia, mutta kannattaa.

Kaunista syksyä sulle!
-Hannele


Kommentit

 1. Juu on ihan hauskaa valita uusi väri! Meidän Keltainen tupamme Lahdessa oli ennen sellainen sinapin värinen mutta maalasimme sen aika vaalean keltaiseksi, varmaan aika sama sävy mitä sinulla tuossa talossa. Tuli niin kivan raikkaan näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän mennään sitten samoilla linjoilla, mutta vaan eri aikaan! ;)

   Poista
 2. Hyvä väri. mekin maalattiin jokunen vuosi talo keltaiseksi. S eon ihan kiva värinä,tuokin näyttää tosi onnistuneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on pohjamaalattu vasta, niin hyvä syy vielä hiukan säätää...

   Poista
 3. Meillä on kaikki muu jo vaihtanut talon ulkokuoressa värinsä paitsi seinät, ne kun on punatiiltä ja haalistunutta vaaleaa rappausta. Haaveissa ois saada talosta yksivärinen, rauhallisempi.
  Täytyykin kokeilla tuota ohjelmaa värin valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ohjelma on hauska, kunhan pääsee siihen sisälle. Onneksi tiiltäkin voi maalata/rapata uusiksi.

   Poista
 4. Iso muutos jo ikkunanpuitteilla ja sokkelilla. Minä tykkään tummista väreistä taloissa(kin), todella kaunis tuo harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta harmaasta. Olisin ollut valmis harmaaseen taloonkin, mutta isäntä ei. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen. Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa. Minigrip-pussi (½ litraa), saippuaa, kerroksittain aseteltuja villoja pussin kokoinen pala. Villat tasaisesti pussiin. Lämmintä saippuavettä noin ½ dl villojen  päälle pussiin. Pussin suu tiukasti  kiinni. Katso, ettei ilmaa jäisi pussiin. Painele pussin päältä voimakkaasti. Pussia saa rullata eri suuntiin. Pussia saa rustistella, kun tuntuu, että villat ovat kiinnittyneet levyksi. Painele, rullaa ja rutistele pussia niin, että villa kutistuu. Niin kauan, että villa on kutistunut noin kolmasosan se

Vessapaperia verkossa

Ensimmäisen Vintti-illan tuloksista tuli hyvin herkkiä. Kuvissa paperi on vielä märkää, joten ei näytä puhtaan valkeilta, mutta kuivuttuaan melkein hohtavat valkeutta! Paperimassaa voi värjätä esim. elintarvikeväreillä ja glitteriä voi ripotella sekaan! Liima tai liisteri paperimassan seassa auttaa hileiden tai langanpätkien tarttumista. Kokeile ohjetta . Tämä on helppoa ja nopeaa tehdä: lampunvarjostimia, tuikkukupin suojia, jouluvalojen koti, ovikranssi, kevyitä ja herkkiä patsaita, ... Lampunvarjostin ja koristesiivet tai rintaliivit niin kuin poikani epäili! Sydänkranssi kuivuu lasien varassa. Sydän saa kuivuttuaan valot sisälle! Tuikkukuppien suojia tehtaillen. Ensi joulua odotellessa... Laittaisitko valkoisen paperin sekaan jotain muutakin? -Hannele