Siirry pääsisältöön

Itsetehdyt pitaleivät

Kotona leivotut pitaleivät kuulostavat työläiltä, mutta ovat yllättävän helppoja ja nopeita toteuttaa. Suosittelen kokeilemaan! Toimivat erinomaisina jääkaapin tyhjennys -taskuina...Tein Valion ohjeen mukaan ja toimi hyvin, kuivahiivallakin. Kaikki leivät eivät pullistuneet taskuiksi kenties liian hurjan kaulimisen ja lyhyen kohotuksen vuoksi. Itse tein huomattavasti pienempiä leipiä kuin ohjeessa, kun tänäpäiväiset lounasruokailijat olivat vähän pieniä ja hätäsiä.


Makea versio omenahillolla ja juustolla toimii myös!

- HanneleKommentit

 1. Kuulostaapa hyvälle kolean kesäpäivän ruualle. Mennee kokeiluun viikonloppuna, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Viilenneet yksilöt voi lämmittää leivänpaahtimessa tai siinä päällä, jos ovat kovin pulleita yksilöitä.

   Poista
 2. Nämä näyttävät kyllä hyviltä♥ ihan pakko kokeilla!!:) Mukavaa kesänjatkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.