Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/11Tähän aikaan vuodesta tulee syötyä käärepaperillisia karkkeja ihan vaan joulua odotellessa. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Kuvittelen kuuluvani keskitason kuluttajiin. :) 

Karkkipapereista ja kontaktimuovista syntyy monikäyttöisiä pussukoita ja kasseja. Mallia ja muotoa voi vaihdella mielikuvituksen mukaan. Tämä esitelty malli ei ole suunniteltu painaville lahjoille. Kahvat jää käteen, jos kaksi glögipulloa kantaa naapuriin.


Silitä karkkipaperit esim. leivinpaperien välissä sileiksi. Kokeile silitysraudan lämmön sopivuutta. Minulla toimii juuri kahden ja kolmen pallukan välinen lämpötila. Eli juuri ja juuri puuvillan silityslämpötilan puolella. Asettele karkkipaperit kontaktimuoville ja liimaa toinen samankokoinen kontaktimuovi toiselle puolelle karkkipapereita. Ja näin on käytettävissä kaksi purkaantumatonta ja taivuteltavaa kappaletta. Minä ompelin ompelukoneella kappaleet yhteen kassiksi. Yhtä hyvin voi ommella käsin tai reijittää reunat ja pujottaa kauniit nauhat yhdistämään kappaleet. Kahvat eli kädensijat voi leikata suoraan valmistamaasi materiaaliin tai ommella erilliset kahvat esim. kankaasta tai solmia nyörit kahvoiksi.
Mukavaa maanantaita! Muista lähettää joulukortit.

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele