Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/12


Nyt pääset taivuttelemaan lapsuudesta tuttuja piipunrasseja. Ja vielä helmiä sekaan! Tekemäni tähdet isompia, kuin linkin ohjeessa. Pisin ensimmäisen tähden sakaroista on kokonaisen piipunrassin mittainen. 


Tästä linkistä löytyy sanallista sekä kuvallista ohjetta tähden rakentamiseen.


En malttanut olla lisäämättä helmiä. Se ei aloitusta muuta eli aseta pisin ja kaksi seuraavaksi pisintä ristikkäin ja pyöräytä pisimmällä piipunrassilla kiinni toisiinsa. Pujota helmet kuuden lyhimmän piipunrassin puoleen väliin ja pyöräytä piipunrassit pohjatähteen kiinni.
Pieni parturointi auttaa lopputulosta näyttämään siltä kuin pitääkin. Näitä tähtiä voisi toteuttaa eri mittakaavassa eri materiaaleilla korvakoruina, seinä- tai ikkunatähtinä, heijastimina tai vaikka pannunalusina. Kokeile!Onnekasta tiistaita sinulle!

-Hannele


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele