Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/12


Nyt pääset taivuttelemaan lapsuudesta tuttuja piipunrasseja. Ja vielä helmiä sekaan! Tekemäni tähdet isompia, kuin linkin ohjeessa. Pisin ensimmäisen tähden sakaroista on kokonaisen piipunrassin mittainen. 


Tästä linkistä löytyy sanallista sekä kuvallista ohjetta tähden rakentamiseen.


En malttanut olla lisäämättä helmiä. Se ei aloitusta muuta eli aseta pisin ja kaksi seuraavaksi pisintä ristikkäin ja pyöräytä pisimmällä piipunrassilla kiinni toisiinsa. Pujota helmet kuuden lyhimmän piipunrassin puoleen väliin ja pyöräytä piipunrassit pohjatähteen kiinni.
Pieni parturointi auttaa lopputulosta näyttämään siltä kuin pitääkin. Näitä tähtiä voisi toteuttaa eri mittakaavassa eri materiaaleilla korvakoruina, seinä- tai ikkunatähtinä, heijastimina tai vaikka pannunalusina. Kokeile!Onnekasta tiistaita sinulle!

-Hannele


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.