Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/16Kukapa ei pientä rentoutusta kaipaisi joulun alla! Liman pyörittely pöytää vasten tai liman venyttely kämmenissä on oikeasti miellyttävää puuhaa. Kokeile.

Olen tänä syksynä saanut pitää monet limasynttärit. Välillä limat katkeilevat ja välillä onnistuvat. Tässä on yksi kiva, vaikkei helpoin resepti tehdä limaa. Ja oikeasti kannattaa mitata! 

             10 ml kirkasta liimaa (sisällettävä PVA)
             10 ml Eri Keeperiä
             sekoita hyvin 
             10 ml partavaahtoa
             sekoita hyvin
             ripaus ruokasoodaa (alle 1 ml)
             sekoita hyvin
             < 10 ml piilolinssinestettä (sisällettävä                           natriumboraattia)

Halutessaa voi lisätä pari tippaa elintarvikeväriä ja glitteriä!
Venyvää lauantaita sinulle!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.