Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/21


Joulutunnelmaan liittyy olennaisesti musiikki. Jouluun liittyvät uskomukset, tarinat, tunnelmat ja traditiot ovat saaneet myös sanoittajat irroittelemaan joulusta. YouTubeen tai Spotifyn on helppo luoda oma julkinen tai yksityinen joulumusiikkilista. 

Kaivoin tunnelmia ja niitähän löytyy surusta ja ikävästä, ilosta ja riemusta sekä uskosta ja luottamuksesta. päädyin ääripää ratkaisuihin. Ensin on lista erilaisista joululauluista, joita jotkut voivat pitää rienauksena ja toisena kauniita joululauluja minun makuun.

 Erilaisia joululauluja


 Joululauluni

Toivottavasti olet löytänyt musiikkia omaan jouluuusi.

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.






Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.










Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.