Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/3


Meillä sataa -vettä. Eli todella hyvä päivä kaivaa askartelutarvikkeet laatikosta ja koristella kotia jouluuun. Tai aloittaa joulukorttien tekeminen. Tässä on näppärä tapa tehdä tähtiä pilleistä. Tähän soveltuvat myös käytetyt ja pestyt pillit! Leikkaa viisi samanpituista pilliä ja yhdistä ne puuvillalangalla tai ohuella rautalangalla renkaaksi.Nyt alkaa haastavin osuus. Taita yksi viisikulmion kärjistä vastaikkaisen sivun alle. Nyt on muodostunut kaksi kolmiota. Ota kiinni vasemmanpuoleisen kolmion kärjestä tai ylhäältä, riippuu miten hahmotat asian. Vie kärki oikeanpuoleisen kolmion pitkän sivun yli. Samaan aikaan vasemmanpuoleisen kolmion alakulma nousee muodostaaksen yhden tähden sakaroista. Tadaa! Tähti valmis! Tähden sakaroiden väliin voi laittaa tipan liimaa tai kaksipuoleista teippiä. (Voit kokeilla lukita tähden ilman liimaa viemällä päällimmäiseksi jääneen sakaran alla olevan pillin alta. Se tosin saattaa vaurioittaa pillejä.)Leppoisaa ensimmäistä adventtia kaikille!

-Hannele
Kommentit

  1. Hyvää ensimmäistä adventtia sinulle myös! Ja meillä sataa lunta, jipii!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele