Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/4


Viikon voi hyvin aloittaa paperin leikkaamisella. Askarteluveitsen kanssa kuviointi voi olla joillekin hyvin meditatiivista. 

Laita kaksi paperiarkkia päällekkäin (minä käytin ihan kopiopaperia) ja taita ne puoliksi. Piirrä paperin taitteelle puolikas puu ja leikkaa askarteluveitsellä viivoja pitkin (siis neljän paperikerroksen läpi). Avaa taitos ja ompele joko käsin tai koneella kappaleet toisiinsa kiinni. Asettele puu seisomaan tukevasti neljällä sivulla.

Puut voivat olla erikokoisia, värikkäitä (hyödynnä joulun mainosposti) ja mittasuhteiltaan erilaisia. Kokeile pöytäkoristeiksi tai roikkumaan pöydän päälle.

Hyvää alkanutta viikkoa!

-Hannele

Kommentit

  1. Hyvä idea juurikin tykkäisin pöytäkoristeiksi ja koristeltuna, kuten tuo vihreä sinulla on, kivan pirteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Piirustukset ja mainokset saisivat uuden tarkoituksen!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele