Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/6


Hyvää itsenäisyyspäivää! Tänään pääset kurkistamaan Floristiikkatalon joulunäyttelyyn. Floristiopiskelijat ovat rakentaneet mielettömiä kukkakokonaisuuksia ja -asetelmia! Sieltä viimeistään nappaat mukaan satumaisen joulun.

Näyttely on Tuorlassa, ammattiopisto Livian tiloissa. Samoissa tiloissa on joulukukkamyyntiä. Minä valitsin syklaamit itsenäisyyskahvipöytään. Floristiikkatalon joulunäyttely avoinna 17.12. (Tuorlantie 1, Piikkiö) asti. Mene ja ihastu!

-Hannele

Kommentit

 1. Upeuksia tuolla kukkanäyttelyssä, onneksi on blogit saa ihastella :) Hyvä itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikö olekin upeita! Blogit avartaa omaa pihaa. ;)

   Poista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Oi voi, mahtavan näköistä. Pistän visusti mieleen, varmasti tullee sinne suunnalle asiaa lähipäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin suosittelen! Kuvat eivät kerro täyttä tunnelmaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.