Siirry pääsisältöön

Lauantai-illan huumaa

Mulle oli esitetty pyyntö, että lauantai-illaksi olisi oltava hyvää ruokaa (pitkästä aikaa) Huittisten säbäreissun päälle. Pakastin on  pitänyt hyvänään peuran maksaa jonkin aikaa. Sulatin ja päätin kokeilla maksan valmistamista uunissa. Aikaisemmin on kokemusta vain pannulla paistamisesta. Ohjetta uhmaten paistoin rakuunapedillä ja pidempään (n. 35 min) ja valelin kypsän könkäleen mustaherukkahillolla ja hunajalla. Mutta hyvää tuli! Pehmeää ja voimakkaan makuista!


http://toivonvintilta.blogspot.com/2015/01/lauantai-illan-huumaa.html
Peuran maksa paistettuna, herukkahillolla ja hunajalla
valeltuna; odottaa vain paketointia!


http://toivonvintilta.blogspot.com/2015/01/lauantai-illan-huumaa.html
Lisukkeena pinot noiria ja hillottua punasipulia.


http://toivonvintilta.blogspot.com/2015/01/lauantai-illan-huumaa.html
Lisukkeeksi sopii myös kaurapaahtoleipä ja smetana...
Kannattaa kokeilla peuran maksaa, jos eteen tulee!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele