Siirry pääsisältöön

Loma Toscanassa vol.1

Perhehistoriamme ensimmäinen kesälomalle sijoittuva ulkomaanmatka on takana. Minä olen käynyt Italiassa muinoin interreilaajana, muilla perheenjäsenillä ei ollut kokemusta senkään vertaa. Nyt oli talo vuokrattuna Toscanan taivaan alla viikoksi.

Lennettiin Helsingistä Firenzeen; koneen vaihto Munchenissa. Vaihto jännitti etukäteen, sillä aikaa siirtymiseen jäi vaivaiset 30 min. Mutta hienosti selvisi kolmilapsinen perhe oikealle portille!

Eka yö  vietettiin kuumassa Firenzessä (ihan parin korttelin päässä Il Duomosta) 80-luvulla kukoistuksensa kokeneessa hotellissa. Huoneet ja petivaatteet olivat siistit ja aamupala riittävä.

Äiti, poika ja loman odotus!
Aurinkoa riitti pilvien yllä...

ja alla.

Il Duomo mahdottomassa komeudessaan on
Firenzessä hyvä maamerkki punaruskeine
kupoleineen sekä todellakin
näkemisen arvoinen!

Turistiperhe

Ihanat punaiset ovet!

Sisään!

Il Vezzon seinällä komeili pyörä.

Il Vezzon rapeat alkupalaleivät
 olivat milettömän hyviä!

Turistikuva Ponte Vecchiolla.
Isäntä meni parturiin sillä aikaa.

Sininen turisti sai Kuopiossa pelanneen
italialaisen jalkapalloilijan
spontaanisti puhumaan suomea.

Arno-joki

Ponte Vecchio on täynnä historiaa,
rakkauslukkoja, kultasepänliikkeitä
ja katukauppiaita.

Vaatimattomien verhojen takaa avautui...


...vilkas katu oikealle


...ja vasemmalle.Meidänkin hotellihuoneessa oli luukut.


Autovuokraamon löydyttyä totuteltiin
italiaiseen sujuvaan ajokulttuuriin.

Tieikoni

Vuoret pysyivät maisemassa.

San Giustino Valdarnon kylä odotti
hiljaisena. Siesta.Lisää matkakokemuksia tulossa!
-Hannele

Kommentit

  1. Näyttääpä mahtavalle. Itse olen noiden koneenvaihtojen kanssa todellinen arkajalka. Ikkunaluukut on hieno keksintö; kuin sälekaihtimet mutta ilmanvaihdolla. Ja tuuletusikkuna-ratkaisuja moninkertaisesti kauniimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todellakin hyvä reissu. Kyllä meitäkin vaihdot hirvitti etukäteen, mutta hyvin ne sujuivat. Italiaan voisi tehdä erikseen ikkunaluukkujen kuvausmatkan; niin erilaisia näkymiä on trajolla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele