Siirry pääsisältöön

Loma Toscanassa vol.1

Perhehistoriamme ensimmäinen kesälomalle sijoittuva ulkomaanmatka on takana. Minä olen käynyt Italiassa muinoin interreilaajana, muilla perheenjäsenillä ei ollut kokemusta senkään vertaa. Nyt oli talo vuokrattuna Toscanan taivaan alla viikoksi.

Lennettiin Helsingistä Firenzeen; koneen vaihto Munchenissa. Vaihto jännitti etukäteen, sillä aikaa siirtymiseen jäi vaivaiset 30 min. Mutta hienosti selvisi kolmilapsinen perhe oikealle portille!

Eka yö  vietettiin kuumassa Firenzessä (ihan parin korttelin päässä Il Duomosta) 80-luvulla kukoistuksensa kokeneessa hotellissa. Huoneet ja petivaatteet olivat siistit ja aamupala riittävä.

Äiti, poika ja loman odotus!
Aurinkoa riitti pilvien yllä...

ja alla.

Il Duomo mahdottomassa komeudessaan on
Firenzessä hyvä maamerkki punaruskeine
kupoleineen sekä todellakin
näkemisen arvoinen!

Turistiperhe

Ihanat punaiset ovet!

Sisään!

Il Vezzon seinällä komeili pyörä.

Il Vezzon rapeat alkupalaleivät
 olivat milettömän hyviä!

Turistikuva Ponte Vecchiolla.
Isäntä meni parturiin sillä aikaa.

Sininen turisti sai Kuopiossa pelanneen
italialaisen jalkapalloilijan
spontaanisti puhumaan suomea.

Arno-joki

Ponte Vecchio on täynnä historiaa,
rakkauslukkoja, kultasepänliikkeitä
ja katukauppiaita.

Vaatimattomien verhojen takaa avautui...


...vilkas katu oikealle


...ja vasemmalle.Meidänkin hotellihuoneessa oli luukut.


Autovuokraamon löydyttyä totuteltiin
italiaiseen sujuvaan ajokulttuuriin.

Tieikoni

Vuoret pysyivät maisemassa.

San Giustino Valdarnon kylä odotti
hiljaisena. Siesta.Lisää matkakokemuksia tulossa!
-Hannele

Kommentit

  1. Näyttääpä mahtavalle. Itse olen noiden koneenvaihtojen kanssa todellinen arkajalka. Ikkunaluukut on hieno keksintö; kuin sälekaihtimet mutta ilmanvaihdolla. Ja tuuletusikkuna-ratkaisuja moninkertaisesti kauniimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todellakin hyvä reissu. Kyllä meitäkin vaihdot hirvitti etukäteen, mutta hyvin ne sujuivat. Italiaan voisi tehdä erikseen ikkunaluukkujen kuvausmatkan; niin erilaisia näkymiä on trajolla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.