Siirry pääsisältöön

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa.

Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä.

Vanhaa väritystä

Uutta väritystä auringossa...

...ja varjossa.

Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä. 
Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa sekä Color Up-ohjelmaa. Ohjelmat vaativat hiukan klikkaa ja kokeile-metodia, mutta kannattaa.

Kaunista syksyä sulle!
-Hannele


Kommentit

 1. Juu on ihan hauskaa valita uusi väri! Meidän Keltainen tupamme Lahdessa oli ennen sellainen sinapin värinen mutta maalasimme sen aika vaalean keltaiseksi, varmaan aika sama sävy mitä sinulla tuossa talossa. Tuli niin kivan raikkaan näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän mennään sitten samoilla linjoilla, mutta vaan eri aikaan! ;)

   Poista
 2. Hyvä väri. mekin maalattiin jokunen vuosi talo keltaiseksi. S eon ihan kiva värinä,tuokin näyttää tosi onnistuneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on pohjamaalattu vasta, niin hyvä syy vielä hiukan säätää...

   Poista
 3. Meillä on kaikki muu jo vaihtanut talon ulkokuoressa värinsä paitsi seinät, ne kun on punatiiltä ja haalistunutta vaaleaa rappausta. Haaveissa ois saada talosta yksivärinen, rauhallisempi.
  Täytyykin kokeilla tuota ohjelmaa värin valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ohjelma on hauska, kunhan pääsee siihen sisälle. Onneksi tiiltäkin voi maalata/rapata uusiksi.

   Poista
 4. Iso muutos jo ikkunanpuitteilla ja sokkelilla. Minä tykkään tummista väreistä taloissa(kin), todella kaunis tuo harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta harmaasta. Olisin ollut valmis harmaaseen taloonkin, mutta isäntä ei. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele