Siirry pääsisältöön

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa.

Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä.

Vanhaa väritystä

Uutta väritystä auringossa...

...ja varjossa.

Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä. 
Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa sekä Color Up-ohjelmaa. Ohjelmat vaativat hiukan klikkaa ja kokeile-metodia, mutta kannattaa.

Kaunista syksyä sulle!
-Hannele


Kommentit

 1. Juu on ihan hauskaa valita uusi väri! Meidän Keltainen tupamme Lahdessa oli ennen sellainen sinapin värinen mutta maalasimme sen aika vaalean keltaiseksi, varmaan aika sama sävy mitä sinulla tuossa talossa. Tuli niin kivan raikkaan näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän mennään sitten samoilla linjoilla, mutta vaan eri aikaan! ;)

   Poista
 2. Hyvä väri. mekin maalattiin jokunen vuosi talo keltaiseksi. S eon ihan kiva värinä,tuokin näyttää tosi onnistuneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on pohjamaalattu vasta, niin hyvä syy vielä hiukan säätää...

   Poista
 3. Meillä on kaikki muu jo vaihtanut talon ulkokuoressa värinsä paitsi seinät, ne kun on punatiiltä ja haalistunutta vaaleaa rappausta. Haaveissa ois saada talosta yksivärinen, rauhallisempi.
  Täytyykin kokeilla tuota ohjelmaa värin valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ohjelma on hauska, kunhan pääsee siihen sisälle. Onneksi tiiltäkin voi maalata/rapata uusiksi.

   Poista
 4. Iso muutos jo ikkunanpuitteilla ja sokkelilla. Minä tykkään tummista väreistä taloissa(kin), todella kaunis tuo harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tuosta harmaasta. Olisin ollut valmis harmaaseen taloonkin, mutta isäntä ei. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.