Siirry pääsisältöön

Virkkuukoukun käyttäjänä

Aamulla ennen "oikeita töitä" tein tukka-aineen eli suolasuihkeen hiuksille. Edellinen pääsi loppumaan jo aikoja sitten, en vain ole saanut tehtyä uutta tilalle. Teen tämän reseptin inspiroimana, tarkka ohje löytyy sivupalkista ohjeisiin taltioituna. Edullinen ja toimiva setti!

Vuoden opetustunnit pyörähtävät huomenna käyntiin. Kaivelin pinterestiin taltioimiani kuvia ja niistä sitten virkkasin idean tynkää. Tyngiksihän ne aina mulla jää, esimerkin tasolle. Todella harvoin jokin tekniikka vie niin mennessään, että siitä lähtis jokin varsinainen lankatyö sikiämään.

Ai niin ja tiedustelin myyntinäyttelylle paikkaa...


Suolasuihkeen ainesosat + merisuola

Näyttävää helpolla -tyyppistä kokeilua.
-Hannele


Kommentit

  1. Kiva kun oot täällä blogistaniassa! Sun ideoita on tosi hauska lukea vaikka en kyl itte ole tipan pätkää kierrätyshenkinen.
    Tämä suolasuihkejuttu tuli kuin tilauksesta ja kokeilla aion. Ostin nimittäin pari päivää sitten kaupasta suolasuihkeen ja se löyhkää ihan partavedeltä. Se hiuksissa on kaikkea muuta ku villi ja vapaa olo!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! MInä olen ollut tosi tyytyväinen tohon suolasuihkeeseen. Aluksi voi tuntua, että aine rasvoittaa hiukset eri tavalla kuin kaupan versiot, mutta pian hiukset tottuu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen. Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa. Minigrip-pussi (½ litraa), saippuaa, kerroksittain aseteltuja villoja pussin kokoinen pala. Villat tasaisesti pussiin. Lämmintä saippuavettä noin ½ dl villojen  päälle pussiin. Pussin suu tiukasti  kiinni. Katso, ettei ilmaa jäisi pussiin. Painele pussin päältä voimakkaasti. Pussia saa rullata eri suuntiin. Pussia saa rustistella, kun tuntuu, että villat ovat kiinnittyneet levyksi. Painele, rullaa ja rutistele pussia niin, että villa kutistuu. Niin kauan, että villa on kutistunut noin kolmasosan se

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa. Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä. Vanhaa väritystä Uutta väritystä auringossa... ...ja varjossa. Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä.  Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa  sekä Color Up-ohjelmaa . Ohjelmat vaativat hiukan klikk

Vessapaperia verkossa

Ensimmäisen Vintti-illan tuloksista tuli hyvin herkkiä. Kuvissa paperi on vielä märkää, joten ei näytä puhtaan valkeilta, mutta kuivuttuaan melkein hohtavat valkeutta! Paperimassaa voi värjätä esim. elintarvikeväreillä ja glitteriä voi ripotella sekaan! Liima tai liisteri paperimassan seassa auttaa hileiden tai langanpätkien tarttumista. Kokeile ohjetta . Tämä on helppoa ja nopeaa tehdä: lampunvarjostimia, tuikkukupin suojia, jouluvalojen koti, ovikranssi, kevyitä ja herkkiä patsaita, ... Lampunvarjostin ja koristesiivet tai rintaliivit niin kuin poikani epäili! Sydänkranssi kuivuu lasien varassa. Sydän saa kuivuttuaan valot sisälle! Tuikkukuppien suojia tehtaillen. Ensi joulua odotellessa... Laittaisitko valkoisen paperin sekaan jotain muutakin? -Hannele