Siirry pääsisältöön

Pannaria välipalaksi

Ahvenanmaan pannukakku on herkullista, mutta siihen tarvitaan pohjaksi joko riisi- tai mannapuuroa. Olen niin laiska, etten pannaria varten ala puuroa keittämään. Nyt onnistuin iltapalapuuroksi keittämään niin paljon mannapuuroa, että sitä riitti pannarinpohjaksi. Tein makean välipalan Hellapoliisin toimivalla ohjeella.

Mulla on nyt hankaluuksia sekoitella taikinoita yhdellä kädellä. Liukueste eli miehen korvike rimpsuilla tai ilman pitää kattilat ja kulhot paikoillaan, ja sekoittaminen onnistuu!

Rimpsureunainen liukueste pitää
taikinakattilan paikallaan!

Kardemummat pilkistää leikkauspinnasta...
Joko olet kokeillut Ahvenanmaan pannaria? Tämä kokkailu sopii hyvin nuukailuteemaan ja ruokahävikin minimoimiseen.

-Hannele

Kommentit

  1. Mä en oo tehny Ahvenanmaan pannaria, mutta voikohan sitä tehä gluteenittomana. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos liittymisestä blogiini! Kävin jo Aurinkokujalla ;). Uskoisin pannarin onnistuvan gluteenittomasta jauhoseoksestakin. Ainakin toisenlaisia pannareita olen saanut onnistumaan gluteenittomana. Kerro sitten kuinka kokeilun kävi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele