Siirry pääsisältöön

Pannaria välipalaksi

Ahvenanmaan pannukakku on herkullista, mutta siihen tarvitaan pohjaksi joko riisi- tai mannapuuroa. Olen niin laiska, etten pannaria varten ala puuroa keittämään. Nyt onnistuin iltapalapuuroksi keittämään niin paljon mannapuuroa, että sitä riitti pannarinpohjaksi. Tein makean välipalan Hellapoliisin toimivalla ohjeella.

Mulla on nyt hankaluuksia sekoitella taikinoita yhdellä kädellä. Liukueste eli miehen korvike rimpsuilla tai ilman pitää kattilat ja kulhot paikoillaan, ja sekoittaminen onnistuu!

Rimpsureunainen liukueste pitää
taikinakattilan paikallaan!

Kardemummat pilkistää leikkauspinnasta...
Joko olet kokeillut Ahvenanmaan pannaria? Tämä kokkailu sopii hyvin nuukailuteemaan ja ruokahävikin minimoimiseen.

-Hannele

Kommentit

  1. Mä en oo tehny Ahvenanmaan pannaria, mutta voikohan sitä tehä gluteenittomana. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos liittymisestä blogiini! Kävin jo Aurinkokujalla ;). Uskoisin pannarin onnistuvan gluteenittomasta jauhoseoksestakin. Ainakin toisenlaisia pannareita olen saanut onnistumaan gluteenittomana. Kerro sitten kuinka kokeilun kävi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.