Siirry pääsisältöön

Tikusta asiaa

Netin syövereistä putkahtaa aika ajoin jäätelötikuista taivutetut rannerenkaat. Löysin kaupasta nipun puutikkuja ja päätin kokeilla. Toiset ohjeista neuvovat liottamaan tikkuja ja toiset taas kiehauttamaan tikut vedessä. Minä annoin liota lämpimässä vedessä.

Ennen kuin kapeaa ja pitkää tikkua uskalsi taivuttaa, se likosi useita tunteja vesiastiassa. Sitten varovasti lasiastian sisäpuolelle muotoutumaan eli kuivumaan. Onnistumisprosentti ei ollut lähelläkään sataa... Kuivuttuaan renkaat säilyttävät hyvin muotonsa ja soveltuvat maalattaviksi tai päällystettäviksi langalla, paperilla tai kangassuikaleilla. Minä maalasin tyttäreni kanssa kynsilakalla.


Ei ehkä näitä rimpuloita enempää. Kokeilen joskus leveämmillä tikuilla!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.