Siirry pääsisältöön

Kalsarikärryt

Mieheni pitkä ja sitkeä aivopesu on tuottanut tulosta menneenä viikonloppuna. Olen vuosia yrittänyt kouluttaa perhettäni viemään likaiset vaatteet suoraan vessan pyykkikoreihin joko ennnen tai jälkeen suihkureissun. Mieheni on ehdottanut säännöllisin väliajoin pyykkikorin hommaamista takkahuoneeseen. Minusta ajatus on ollut vastenmielinen. Toki melkoisen kuvottavaa on poimia likaisia kalsareita lattioilta tai poikien vippailujen jäljiltä kalsareita sekä sukkia patterin välistä tai lampun päältä.

Annoin periksi ja tein kalsarikärryn tai -korin. Tässä säilyttimessä on pyörät alla, jotta voin kärrätä sen vessaan niiden pyykkikorien ääreen ja lajitella kalsarit värien mukaisesti...

Toki vielä toivon, että kalsarikärry osoittautuisi tarpeettomaksi ja siitä tulisikin lehti-, pullo- tai sytykekori.

Ikealainen kukka-alusta pyörillä,
nitoja ja myyräverkkoa.

Kastelujälkien peittämistä Sharpiella.Myyräverkko tai jokin muu tukeva verkko
 nidotaan puualustaan kiinni.

Verkko ommellaan vaikkapa ristipistoin kiinni.

Jalkapalloilijan varusteista hiukan teippiä
verkon yläreunaan.

Ihan siedettävän näköinen kalsarikärryksi!

Siistimpää arkea toivottaen!
-Hannele

Kommentit

  1. Kiva idea tuo kori. Onneksi meillä ei ole tuota ongelmaa, mieheni on liiankin tarkka ja poika tulee onneksi isäänsä. No ei aina tuo tarkkuuskaan ole niin mieltä kohottavaa! :)Mutta näillä mennään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että joltain löytyy tarkempia kavereita! ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.