Siirry pääsisältöön

Katseenkestävä pahvilaatikko


Pahvilaatikot ovat niin käteviä säilytykseen, mutta toisinaan säälittävän sopimattomia kotiin esille. Varastoon riittää teksti laatikon sisällöstä, mutta sisällä pahvilaatikoltakin odotetaan enemmän. Laatikon voi päällystää hyllypaperilla,, lahjapaperilla, kakkupaperilla, kontaktimuovilla, kiiltokuvilla tai vanhalla paidalla. Ainoa haaste on löytää ympärysmitoiltaan toisiinsa sopivat paita ja laatikko. Loppu menee vaikka lasten kanssa yhteistyössä.

Pahvilaatikko vailla asua.

Pari käytöstä poistettua trikoopaitaa.

Paita leikataan kainaloiden alta poikki
ja aloitetaan sovitus!

Prinsessan pää jäi tällä kertaa pois...

Hopeinen pakettinauha toimii reunassa.

Paita liimataan tai teipataan
kaksipuolisella teipillä laatikon reunoista
kiinni. Sisäpuolelle voi liimata pitsiä,
nauhaa tai kudetta epätasaisesti
liimautuneen reunan suojaksi.

Pohjana toimii kansipahvit
joko päällystettyinä tai ilman.

Luulen, että tyttäreni tykkää
"hamelaatikosta"!


Nyt kelpaa tarjoilla laatikosta
kuteita kurssilaisille.
Olisiko sinulla säilytyslaatikon tarvetta?
-Hannele

Kommentit

 1. Hei mahti-idea tämä paidalla päälystäminen! Itse oon laittanut vanhat tapetit kiertoon näihin. Mutta kankaat toimii näköjään myös hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toimii hyvin ja on helppoa ja nopeeta, kun löytää hyvän laatikko-paitaparin.

   Poista
 2. Vanha paita, loistavaa hyötykierrätystä! Muistan äitini päällystäneen laatikoita Mari-kankailla ja hän taisi laittaa vielä ohuen superlonpehmusteen kankaan ja laatikon väliin. Mikähän tarkoitus pehmusteella oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että superlon teki pinnasta tasaisemman ja ehkä kangas asettuu pehmeään päälle mukavammin ilman liimaa. Pitäiskin testata!

   Poista
 3. Onpa hyvä idea! Muutama pahvilaatikko kyllä löytyisi:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.