Siirry pääsisältöön

Simaa, multaa ja sammakonkutua

Aurinko paistaa likaistenkin ikkunoiden läpi ja todistaa kevään voittaneen tämän taistelun! En ole aloittanut ulkona perinteisiä kevättouhujani, kun on ollut niin kylmä. Ja meillä tuulee aina.

Siitäköhän johtuu, että olen viritellyt sisälle seurattavaa? Kokeilin tomaatin viipaleista idättämistä ja se toimi! Krassin siemeniä olen piilottanut itselleni ja anopille (äitienpäiväksi). Kaiken kylvämisen sivussa myös sima onnistui tänä vuonna ensiyrittämällä!

Sammakonkutua jalkapallokentän laidalla!

Tomaattiviipaleesta idätetty!

Toisesta viipaleesta iti siemenet varmaan 100 %:sti.
Kaikki ei itänyt. Vanhat samettikukan
siemenet olivat menettäneet itävyytensä...
Teen siman aina perittyyn vanhaan kattilaan
äitini ohjeen mukaan!

Maistiaiset...

Ei kun piknikille toppatakissa!
Hyvää Vappua!
-Hannele

Kommentit

 1. Hyvä idea tuo tomaatista idättäminen, pitääkin kokeilla. Nyt minulla on siemenestä ja ostan lähiviljelijältä loput.Tänä vuonna kokeilen eriaikaan kasvihuoneeseen istuttamista,koska meillä tuo kasvukausi on pidempi, ettei tule kaikki kerralla,kuten yleensä tulee ja sittn hukun tomaatteihin :)Ja sima, ah. En ole tehnyt kun kukaan meillä ei juo sitä kun minä joten "maistelen" näin silmilläni
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viipaleesta idättäminen kannattaa kokeilla! Todella vaivatonta.

   Poista
 2. Ompa hyvin itänyt tomaatti! Kadehtittavaa, itsellä on siemenestä kylvetty ja aika huonosti lähtenyt kasvuun :( Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ystävältäni kirsikkatomaatin siemeniä ja ne itivät hitaammin. Mut toivottavasti maku korvaa hitauden.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.