Siirry pääsisältöön

Simaa, multaa ja sammakonkutua

Aurinko paistaa likaistenkin ikkunoiden läpi ja todistaa kevään voittaneen tämän taistelun! En ole aloittanut ulkona perinteisiä kevättouhujani, kun on ollut niin kylmä. Ja meillä tuulee aina.

Siitäköhän johtuu, että olen viritellyt sisälle seurattavaa? Kokeilin tomaatin viipaleista idättämistä ja se toimi! Krassin siemeniä olen piilottanut itselleni ja anopille (äitienpäiväksi). Kaiken kylvämisen sivussa myös sima onnistui tänä vuonna ensiyrittämällä!

Sammakonkutua jalkapallokentän laidalla!

Tomaattiviipaleesta idätetty!

Toisesta viipaleesta iti siemenet varmaan 100 %:sti.
Kaikki ei itänyt. Vanhat samettikukan
siemenet olivat menettäneet itävyytensä...
Teen siman aina perittyyn vanhaan kattilaan
äitini ohjeen mukaan!

Maistiaiset...

Ei kun piknikille toppatakissa!
Hyvää Vappua!
-Hannele

Kommentit

 1. Hyvä idea tuo tomaatista idättäminen, pitääkin kokeilla. Nyt minulla on siemenestä ja ostan lähiviljelijältä loput.Tänä vuonna kokeilen eriaikaan kasvihuoneeseen istuttamista,koska meillä tuo kasvukausi on pidempi, ettei tule kaikki kerralla,kuten yleensä tulee ja sittn hukun tomaatteihin :)Ja sima, ah. En ole tehnyt kun kukaan meillä ei juo sitä kun minä joten "maistelen" näin silmilläni
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viipaleesta idättäminen kannattaa kokeilla! Todella vaivatonta.

   Poista
 2. Ompa hyvin itänyt tomaatti! Kadehtittavaa, itsellä on siemenestä kylvetty ja aika huonosti lähtenyt kasvuun :( Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ystävältäni kirsikkatomaatin siemeniä ja ne itivät hitaammin. Mut toivottavasti maku korvaa hitauden.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele