Siirry pääsisältöön

Loma Toscanassa vol.1

Perhehistoriamme ensimmäinen kesälomalle sijoittuva ulkomaanmatka on takana. Minä olen käynyt Italiassa muinoin interreilaajana, muilla perheenjäsenillä ei ollut kokemusta senkään vertaa. Nyt oli talo vuokrattuna Toscanan taivaan alla viikoksi.

Lennettiin Helsingistä Firenzeen; koneen vaihto Munchenissa. Vaihto jännitti etukäteen, sillä aikaa siirtymiseen jäi vaivaiset 30 min. Mutta hienosti selvisi kolmilapsinen perhe oikealle portille!

Eka yö  vietettiin kuumassa Firenzessä (ihan parin korttelin päässä Il Duomosta) 80-luvulla kukoistuksensa kokeneessa hotellissa. Huoneet ja petivaatteet olivat siistit ja aamupala riittävä.

Äiti, poika ja loman odotus!
Aurinkoa riitti pilvien yllä...

ja alla.

Il Duomo mahdottomassa komeudessaan on
Firenzessä hyvä maamerkki punaruskeine
kupoleineen sekä todellakin
näkemisen arvoinen!

Turistiperhe

Ihanat punaiset ovet!

Sisään!

Il Vezzon seinällä komeili pyörä.

Il Vezzon rapeat alkupalaleivät
 olivat milettömän hyviä!

Turistikuva Ponte Vecchiolla.
Isäntä meni parturiin sillä aikaa.

Sininen turisti sai Kuopiossa pelanneen
italialaisen jalkapalloilijan
spontaanisti puhumaan suomea.

Arno-joki

Ponte Vecchio on täynnä historiaa,
rakkauslukkoja, kultasepänliikkeitä
ja katukauppiaita.

Vaatimattomien verhojen takaa avautui...


...vilkas katu oikealle


...ja vasemmalle.Meidänkin hotellihuoneessa oli luukut.


Autovuokraamon löydyttyä totuteltiin
italiaiseen sujuvaan ajokulttuuriin.

Tieikoni

Vuoret pysyivät maisemassa.

San Giustino Valdarnon kylä odotti
hiljaisena. Siesta.Lisää matkakokemuksia tulossa!
-Hannele

Kommentit

  1. Näyttääpä mahtavalle. Itse olen noiden koneenvaihtojen kanssa todellinen arkajalka. Ikkunaluukut on hieno keksintö; kuin sälekaihtimet mutta ilmanvaihdolla. Ja tuuletusikkuna-ratkaisuja moninkertaisesti kauniimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todellakin hyvä reissu. Kyllä meitäkin vaihdot hirvitti etukäteen, mutta hyvin ne sujuivat. Italiaan voisi tehdä erikseen ikkunaluukkujen kuvausmatkan; niin erilaisia näkymiä on trajolla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen. Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa. Minigrip-pussi (½ litraa), saippuaa, kerroksittain aseteltuja villoja pussin kokoinen pala. Villat tasaisesti pussiin. Lämmintä saippuavettä noin ½ dl villojen  päälle pussiin. Pussin suu tiukasti  kiinni. Katso, ettei ilmaa jäisi pussiin. Painele pussin päältä voimakkaasti. Pussia saa rullata eri suuntiin. Pussia saa rustistella, kun tuntuu, että villat ovat kiinnittyneet levyksi. Painele, rullaa ja rutistele pussia niin, että villa kutistuu. Niin kauan, että villa on kutistunut noin kolmasosan se

Värin valinta

Vanha talo ja ainainen remontti. Toisille ihanuus ja toisille rasite. Mulle toisinaan rasite. Mutta nyt on niin iso muutos tulossa, että tämä on melkein ihanaa. Toivon Tilan päärakennus saa uuden ryhdikkään värityksen. Vuonna 1984 rakennettu pitkä ja kapea talo on ollut alusta asti keltainen. Hiukan on sävy auringon polttamana tai maalauksen yhteydessä muuttunut. Reunalaudat ja ikkunapuitteet olivat alunperin valkoiset, seuraavaksi lempeän vihreät ja seuraavaksi ne tulevat olemaan tummanharmaat. Harmaat! Meille, joille harmaa ei todellakaan ole se trendikkäin väri. Sokkelikin sai tummanharmaan Yki Rouhepinnoitteen. Seinän väri tulee vielä keltaisesta hiukan muuttumaan, mutta siitä sitten keväämmällä. Vanhaa väritystä Uutta väritystä auringossa... ...ja varjossa. Tumma sokkeli "pitää" talon ryhdikkäänä.  Värien valinta on mukavaa ja vaikeaa. Minä käytin apuna Tikkurilan Kaunis Talo-värilastuohjelmaa  sekä Color Up-ohjelmaa . Ohjelmat vaativat hiukan klikk

Vessapaperia verkossa

Ensimmäisen Vintti-illan tuloksista tuli hyvin herkkiä. Kuvissa paperi on vielä märkää, joten ei näytä puhtaan valkeilta, mutta kuivuttuaan melkein hohtavat valkeutta! Paperimassaa voi värjätä esim. elintarvikeväreillä ja glitteriä voi ripotella sekaan! Liima tai liisteri paperimassan seassa auttaa hileiden tai langanpätkien tarttumista. Kokeile ohjetta . Tämä on helppoa ja nopeaa tehdä: lampunvarjostimia, tuikkukupin suojia, jouluvalojen koti, ovikranssi, kevyitä ja herkkiä patsaita, ... Lampunvarjostin ja koristesiivet tai rintaliivit niin kuin poikani epäili! Sydänkranssi kuivuu lasien varassa. Sydän saa kuivuttuaan valot sisälle! Tuikkukuppien suojia tehtaillen. Ensi joulua odotellessa... Laittaisitko valkoisen paperin sekaan jotain muutakin? -Hannele