Siirry pääsisältöön

Loma Toscanassa vol.4

Nyt tuo Toscanan aurinko ja lempeä tuuli tuntuu melkoiselta lottovoitolta. Ulkona sataa ja tuulee, eikä auringosta näy häivähdystäkään. Palataan siis hetkeksi Toscanaan ja kuumaan tiistaihin. Ohjelmassa oli luxus-outlet ja vanhimmman lapseni toiveesta hänen sukulaissynttärit muutaman viikon myöhässä.

Aamu antoi vihjeen tulevan päivän kuumuudesta.Naisväki asettautui ilmastoituun Peugeottiin minä kuskina. Navigaattorit ja paperikartat laitettiin kohti Firenzeä vältellen moottoritietä. Italialainen liikenne on joustavaa ja turisteja sietävää. Muistikuvat Luxus-outletin mainokoksista olivat hyvin haparoivia ja niinpä ensin poikettiin pienempään (hinnoiltaan todelliseen) outlettiin. THE outlettiin päästyämme olimme niin ällikällä, että minulla ei ole esimerkiksi yhtään kuvaa alueesta. Olin kuvitellut ostavani edes jotain pientä sieltä, mutta en pystynyt. Minun viikkorahat eivät riittäneet! Sen sijaan japanilaisten käsivarret täyttyivät Guccin, Armanin, ym. kasseista. Mutta toisaalta vartijat päästivät meidät kyllä liikkeisiin sisään. Eli ei ihan toivottomia tapauksia...

Ca di Vestrolle takaisin ajellessa ihmeteltiin meidän nuupahtanutta olotilaamme, kunnes älyttiin vilkaista lämpömittaria: 38 astetta.

Tuuli yltyi, kun laittauduimme illan ruokapaikkaa varten. Parkkipaikalla tulivat ensimmäiset sadepisarat ja terassipöydän äärelle asetauduttua tulli ensimmäiset rakeet! Siirryttiin suosiolla sisätiloihin, kun isäntäväki pyyhki ikkunoiden ja ovien välistä valuvaa vettä pois lattioilta.

En ole koskaan nähnyt niin isoja rakeita!

Tuuli heitti laseja kiveykselle ja
tiputti aprikoosit puista.

Meitä ei sade sisällä haitannut etenkin
kun löytyi hauskoja yksityiskohtia.

Ruokaa minikokoiselta trukkilavalta!


Sankari ja lahjat!
Tämä ilta kyllä muistetaan! Tietenkin säästä, mutta myös ravintola-leirintäalue-kokonaisuudesta, jonka ajatuksena oli käyttää lähialueen tuotteita sekä raaka-aineita. Limsat, lihat, viinit, kasvikset ja pastat tulivat tutuiksi tulleilta tiloilta ja joiden laadun he tunsivat.

-Hannele


Kommentit

 1. Huikea tuo fillari pesualtaan telineenä, vielä pyöräkori eteen... Voi ollapa tilaa kylppärissä niin voisi pihistää idean.
  Mielenkiintoinen vierailukohde tuo luksusoutlet, ihan vaikka kokemuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pyöräpesuallas sopis kyllä kesäkeittiönkin yhteyteen...

   Poista
 2. Oo Toscana! Yksi unelmakohteista. Ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kaunista, lämmintä, ystävällisiä ihmisiä sekä mielenkiintoista historiaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.