Siirry pääsisältöön

Onnistunut vahinko

En ole mikään konkari neulojana ja pyöröpuikot tuntuivat tauon jälkeen mukavalta haasteelta. Kaupasta oli tarttunut kärryyn Novitan mustavalkoinen Lumo, jota olin kenties alitajuisesti sovitellut kirpparitakin harteille.

Eli se haaste pyöröpuikoissa... Kokeneelle neulojalle ei mitään, mutta minulle jäi tarkistuksista huolimatta yksi silmukkarivin kiepautus suoristamatta ennen neuleen sulkemista. Työn edistyessä virhe paljastui, mutta se on osoittautunut hyvinkin onnistuneeksi vahingoksi. Tuubi asettuu kuin luonnostaan käärittynä kaulalle.
Lämpimiä syyspäiviä kaivaten,
-Hannele

Kommentit

 1. Ihana vahinko <3
  Minulla on moinen tapahtunut kerran jos toisenkin, vaikka kuinka yrittää suoristaa ja tarkistaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että se on ihan normaalia jatkossakin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.