Siirry pääsisältöön

Asuntomessut 2017/2

Mikkelin asuntomessualue oli kauniisti Saimaan rannalla. Ihan jokaiselle ei ollut omaa rantaviivaa riittänyt, mutta käytännölliset terassit ja pihakeittiöt lupailivat hienoja grilli-iltoja ilman järvimaisemaakin.Ulkoilmaelämän soisi virkistävän luovuutta ja talven aikana voi irrotella luutuneita käsityksiä samaistua hetkeksi asuntomessuihin.

Huovuttamalla kaiku hallintaan. Tähän tarkoitukseen sopivat huovutuksen koetilkut, vanuneet villapaidat tai eksyneet villasukat villinä sommitelmana.

Ehdottomasti yksi kauneimpia yksityiskohtia: nahkainen tasku. Tänne sujahtaa piiloon nenäliina, kaukosäädin tai sanomalehti.

Pellavaiset pesukintaat ovat kiva lahjaidea ja todella käytännöllisiä!

Kädenjälki saa näkyä! Jos ei omaa niin, vaikka mummon. Tärkkää pitsiliina kellotauluksi tai tabletiksi.

Yllätä vieraasi ja nimeä huoneet!
Tässä on tylsästi sisustusluettelo, mutta sinä voit luetella vaikka huonekalut ikäjärjestyksessä, tai kertoa jonkin esineen taustoja ja merkitystä.


Jos sinua vaivaa neuloosi tai vurkkuoosi niin anna mennä vaan valaisimia myöten!

Ikkunaverhot on niin menneyttä, kai. Valitse jotain aivan muuta verhoksi!

Pitäisikö käytöstä poistettu avainkaappi avata yöpöydäksi?!

Viehättävä penkki kaikessa kömpelyydessään. Onnistuu kotinikkariltakin!

Joko ideoit joululahjat suvulle? ;)

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.