Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/7


Virittelin siimalla jouluoksan keittiön ikkunaan. Johon keskimmäinen lapseni tokaisi: Laitoit sitten risun ikkunaan. Näin ne joulutunnelmat kohtaavat! :) Nyt siinä on valot, mutta eiköhän siihen löydy vielä jotain roikkuvaakin. Lasten joulukoristeet saattavat saada paraatipaikan.


Kävelyllä keräät kätevästi jouluisen kattauksen tai asetelman ainekset. Kerää pieniä puun alkuja eli taimia :), lepän oksia ja lehtikuusen oksia. Voit istutttaa oman "huonekuusen" metsätaimistakin! Minä maalasin vielä lehtikuusen käpyihin hiukan kultaa Inka Gold-väreillä.

Muistathan  Jokamiehenoikeudet! Maasta voi kerätä, mutta katkomiseen tarvitset maanomistajan luvan. Tässä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin.
Hyvää torstaipäivän jatkoa sinulle! 

-Hannele


Kommentit

  1. Tuohon sopii hyvin ne lasten työt, olisivat näyttäväst esillä. Kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet ihana, kun jaksat seurata joka aamu! Kiitos!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.