Siirry pääsisältöön

Ranneneulontaa ja vauvoja

Pitkästä aikaa käväisin paikallisessa perhekahvilassa, jota pyörittää MLL Hajala. Huonosti nukutut yöt ja flunssakierteet olivat verottaneet osallistujia, mutta kaksi mainiota pötkylää otti kontaktia toisiinsa jumppamatoilla. Jotenkin olen itseni antanut unohtaa jo tuon: vauvojen kyvyn haistaa äidinmaito, pissaako, kakkaako, miten nukkuu, milloin pääsee yksin jonnekin vessaa kauemmaksi, onko hampaita tullut, milloin aloittaa konttaamisen, ...

Taisi kuitenkin olla liian vähän aikaa meidän tytsyn lattiamato-ajasta, sillä hyvin ehdin ranneneulomaan huivin äitini perintölangoista kahvittelun lomassa.


http://toivonvintilta.blogspot.com/2015/01/ranneneulontaa-ja-vauvoja.html
Huivi kolminkerroin kaulassa.
Päihin vois halutessaan lisätä hapsut.http://toivonvintilta.blogspot.com/2015/01/ranneneulontaa-ja-vauvoja.html
Tein reilun kokoisia silmukoita!

Oletko kokeillut ranne- tai toisin sanoen käsivarsineulontaa?

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.