Siirry pääsisältöön

Enkaustiikkaa

Pääsin tekemään enkaustiikkaa eli vahamaalausta, josta olen kyllä lukenut mutta en ole koskaan testannut käytännössä. Olin lupautunut avustajaksi, kun Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula opasti lasteni päiväkodissa enkaustiikan perusteita. Aika koukuttava tekniikka! Kokeile, kun osuu kohdalle. Alla olevat työt ovat kaikki 2 - 6 -vuotiaiden tekemiä!

Tekniikka on yksinkertaisuudessaan niin, että vahaliitua sulatetaan silitysraudan (lämpöa 2 palloa) pohjaan ja väri silitetään kiiltäväpintaiselle paperille / kartongille. Värin jäähdyttyä kiillotus pehmeäpintaisella kankaalla.

Tässä yksi linkki aloittelijalle.Paitsi tämä. Tämä on minun kokeiluni!


Kommentit

 1. oi miten ihania, ja piti katsoa pari ekaa videota, enempään ei uskaltanut ettei tarvi lähteä ettimään vahavärejä. Kiitos linkistä ja lapset on tosi taitavia

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Lapset ovat niin ennakkoluulottomia! Aikuiset alkavat suunnitella ja sommitella heti ja liikaa. :)

  VastaaPoista
 3. ah, nyt vasta hoksasin tämän täällä blogissasi :) jos luulet että olis kiinnostuneita niin pidetään työpaja Toivon Vintillä?

  VastaaPoista
 4. Ihailin Hanna-Kaisan tällä tekniikalla tehtyjä töitä joitain vuosia sitten Halikon kirjastossa. Hitsit, silitysrautaan en olekaan aikoihin koskenut, vaan nyt tuli motivaatiota senkin laitteen käyttöön!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!