Siirry pääsisältöön

Enkaustiikkaa

Pääsin tekemään enkaustiikkaa eli vahamaalausta, josta olen kyllä lukenut mutta en ole koskaan testannut käytännössä. Olin lupautunut avustajaksi, kun Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula opasti lasteni päiväkodissa enkaustiikan perusteita. Aika koukuttava tekniikka! Kokeile, kun osuu kohdalle. Alla olevat työt ovat kaikki 2 - 6 -vuotiaiden tekemiä!

Tekniikka on yksinkertaisuudessaan niin, että vahaliitua sulatetaan silitysraudan (lämpöa 2 palloa) pohjaan ja väri silitetään kiiltäväpintaiselle paperille / kartongille. Värin jäähdyttyä kiillotus pehmeäpintaisella kankaalla.

Tässä yksi linkki aloittelijalle.Paitsi tämä. Tämä on minun kokeiluni!


Kommentit

 1. oi miten ihania, ja piti katsoa pari ekaa videota, enempään ei uskaltanut ettei tarvi lähteä ettimään vahavärejä. Kiitos linkistä ja lapset on tosi taitavia

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Lapset ovat niin ennakkoluulottomia! Aikuiset alkavat suunnitella ja sommitella heti ja liikaa. :)

  VastaaPoista
 3. ah, nyt vasta hoksasin tämän täällä blogissasi :) jos luulet että olis kiinnostuneita niin pidetään työpaja Toivon Vintillä?

  VastaaPoista
 4. Ihailin Hanna-Kaisan tällä tekniikalla tehtyjä töitä joitain vuosia sitten Halikon kirjastossa. Hitsit, silitysrautaan en olekaan aikoihin koskenut, vaan nyt tuli motivaatiota senkin laitteen käyttöön!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele