Siirry pääsisältöön

Betonisaapas mullekin!

Mulla menee kansalaisopistolla vielä kaksi seuraavaa viikkoa betonia taputellen. Innokkaat kurssilaiset ovat saaneet estottoman vaihteen päälle ja tulosta syntyy. Toivottavasti saan julkaista kuvia heidän tuotoksistaan myöhemmin.

Meidän tenavilta on jäänyt pieneksi ja mennyt rikkikin kumisaappaat, joista tuli sopivat muotit betonitöilleni.

Sementtilaastia, puhutaan kuivabetonistakin,
tarpeellinen määrä.
Yhdestä 25 kg:n säkistä tulee säkin ohjeen
mukaan n. 12 l käyttökelpoista massaa.

Muotti ja tukirakennetta sisään.
Minä unohdin sen kanaverkko-
tötterön pöydälle....

Saapas täytetään betonilla. Välillä tömistetään muottia voimakkaasti, jotta ilmakuplat nousevat pintaan. Liian "ilmavasta" saappaasta tulee heikko. Kanaverkkotötterö tai rautalankakiemura toimii riittävänä lujitteena saappaan sisällä. Jos saappaita suunnittelee esim. tuolinjaloiksi, niin raudoitus on suotavaaa!


Yllättäen saappaan täyttövaiheesta ei
ole kuvaa. Märälle pinnalle painelin 
kananmunankuoria koristeeksi. 4-5 päivää 
kuivuttuaan, muotin voi leikata pois.

Pihasaapas on n. kuukauden kuivumisen
jälkeen saavuttanut täydellisen lujuutensa. 
Toki saapas kestää siirtelyä jo aiemminkin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele