Siirry pääsisältöön

Kierrätystä, nuukailua ja minimalismia

Trendiin verrattavissa on tarttua omiin kulutustottumuksiin ja päivitellä julkisesti fcebookissa, kuinka paljon on turhaa roinaa ja miten ihanaa on, kun tavarat vähenee.

Minäkin olen mukana Minimalismipelissä sekä Vuosi ilman uusia vaatteita-haasteessa. Koetan kuitenkin välttää julkista hehkutusta aiheesta, mutta sisälläni hehkutan sitäkin enemmän. On nimittäin erittäin koukuttavaa tarttua näihin haasteisiin!

Vuosi ilman uusia vaatteita on kohdallani osoittautunut helpoksi. Olen myöntänyt luvan ostaa kirpputorilta tarpeen vaatiessa uuden hameen. ;) Kaupassa on lähes helpottavaa, kun ei tartte hypistellä kretonkeja. Alusvaatteet ja kengät ostan uusina. Tätä haastetta olen jatkanut jo yli vuoden ja jatkan edelleen.

Minimalismipeliin hyppäsin mukaan vasta nyt, elokuun alussa. Ideana on aina päivämäärän luvun verran poistaa tavaraa kotoa ja varastoista. Ensimmäisen päivän kohdalla hiukan hymyilyttää, että tämähän on hassunhelppoa. Nyt eletään päivää numero 14 ja aamun osalta on viisi asiaa valittuna: 4 kpl isännän ei hyväksi havaittuja paitoja kirpputorille sekä rikkinäinen pyykkipoika roskiin. Illaksi jää kurkistus kuiva-ainekaappiin...


http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/08/kierratysta-nuukailua-ja-minimalismia.html
Eilen oli toinen päivä kuivurin siivousta
ja siellä täyttyikin helposti
13. päivän osuus romukeräykseen.

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/08/kierratysta-nuukailua-ja-minimalismia.html
Satapiikin osa jäi kyllä mulle
"museoseinän" naulakoksi.

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/08/kierratysta-nuukailua-ja-minimalismia.html
Viljaruuvin pätkästä tulee köynnöstuki!

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/08/kierratysta-nuukailua-ja-minimalismia.html
Pala menneisyyttä otettiin talteen!


http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/08/kierratysta-nuukailua-ja-minimalismia.html
Parasta on kuitenkin, kun tavara
lähtee ihan oikeasti pois nurkista!

Jos kiinnostuit haasteista ja haluat vertaistukea työhösi niin, kurkkaa näihin: Minimalismipeli ja Vuosi ilman vaatteita

Mitä sinä aiot seuraavaksi poistaa?

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele