Heijastin heilumaan

Mulla on laatikoissa heijastinlankaa ja -nauhaa eri levyisinä. Olen odottanut jotain ajatusta omanlaiselle heijastimelle ja nyt se tuli! Heijastin nimitykseen on muuten tarkat säännöt eli tämäkin on oikeasti vain heijastava tuote.

Heijastavaa ristikkoa

Idea lähti liikkeelle, kun kokosin eläkeläisryhmälle lankatyömalleja. Vanha tekniikka, johon saa hävitettyä käsittämättömän määrän lankaa, kun toteuttaa esimerkiksi vauvanpeiton, sängynvierusmaton tai tyynynpäällisen. Googlen kuvahaku 'butterfly loom' antaa vinkkejä perinteisemmistä toteutustavoista.

Kudontakehyksiä löytyy valmiina, mutta oikein hyvin käy pahvista, muovista (karkkilaatikon kansi) tai taulunkehyksistä naulojen kanssa tehty kehys. Ensimmäiset pujoteltavat langat tulevat päällimmäisiksi valmiissa työssä. Jos ruudukkoon haluaa syvyysvaikutelmaa, kannattaa aloittaa vaaleilla langoilla ja vähitellen vaihtaa tummempiin.Lankakerroksia voi myös leikata auki.
Muista jättää pohjalangat leikkaamatta!

Lisää kuvateksti


Heijastinnauhaa neljä kerrosta.

Villalankaa neljä kerrosta.

Ristikot on ommeltu kiinni.

Leikkasin ristikon reunat auki.

Heijastinruudukon voi kiinnittää hakaneulalla, ompelemalla tai laittaa langan päähän roikkumaan. Olisko roikkuvassa heijastimessa kuitenkin hyvä olla heijastavaa pintaa kummallakin puolella?

Minkälaista heijastinta sinä käytät?

-Hannele

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!