Siirry pääsisältöön

Heijastin heilumaan

Mulla on laatikoissa heijastinlankaa ja -nauhaa eri levyisinä. Olen odottanut jotain ajatusta omanlaiselle heijastimelle ja nyt se tuli! Heijastin nimitykseen on muuten tarkat säännöt eli tämäkin on oikeasti vain heijastava tuote.

Heijastavaa ristikkoa

Idea lähti liikkeelle, kun kokosin eläkeläisryhmälle lankatyömalleja. Vanha tekniikka, johon saa hävitettyä käsittämättömän määrän lankaa, kun toteuttaa esimerkiksi vauvanpeiton, sängynvierusmaton tai tyynynpäällisen. Googlen kuvahaku 'butterfly loom' antaa vinkkejä perinteisemmistä toteutustavoista.

Kudontakehyksiä löytyy valmiina, mutta oikein hyvin käy pahvista, muovista (karkkilaatikon kansi) tai taulunkehyksistä naulojen kanssa tehty kehys. Ensimmäiset pujoteltavat langat tulevat päällimmäisiksi valmiissa työssä. Jos ruudukkoon haluaa syvyysvaikutelmaa, kannattaa aloittaa vaaleilla langoilla ja vähitellen vaihtaa tummempiin.Lankakerroksia voi myös leikata auki.
Muista jättää pohjalangat leikkaamatta!

Lisää kuvateksti


Heijastinnauhaa neljä kerrosta.

Villalankaa neljä kerrosta.

Ristikot on ommeltu kiinni.

Leikkasin ristikon reunat auki.

Heijastinruudukon voi kiinnittää hakaneulalla, ompelemalla tai laittaa langan päähän roikkumaan. Olisko roikkuvassa heijastimessa kuitenkin hyvä olla heijastavaa pintaa kummallakin puolella?

Minkälaista heijastinta sinä käytät?

-Hannele

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele