Siirry pääsisältöön

Syksyn tuulet!

Tuuli viskoo vaahteranlehtiä ja villasukat on haettu jalkoihin. Padassa porisee naudansuikaleet porkkanan, kesäkurpitsan, palsternakan, sipulin ja tomaatin kanssa. Lomamatka on varattu joulukuuhuun. Mielelläni tilaan kyläkoulun kautta kynttiläpaketin ja toisenkin pimeneviin iltoihin.

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/10/syksyn-tuulet.html


Syksy saa myös innostumaan! Hain uutta potkua julkaisuihin ja liityin Blogipolkuun. Sieltä löytyy lukijoille arvontoja joka viikolle! Se on tuore blogiyhteisö ja toivottavasti säilyttää uudistumiskykynsä. Verkostoitumisristeily potki luomaan You Tube-kanavan, josta kerron myöhemmin käyttökokemuksia.

Syksyyn kuuluu perinteisesti säilöntä; muistoja tai ihan purkkitavaraa. Reilu kuukausi sitten napsin vielä lisää lipstikan oksia kuivumaan. Nyt lehdet olivat ruutikuivia purkkiin ja pimeään kaappiin säilöttäväksi. Minä säilön lehdet kokonaisina ja murskaan ne vasta kattilaan heittäessä. Lipstikkahan on ikivanha "pihayrtti", joka saa jauhelikeitonkin maistumaan! Lipstikasta voi ihan yksinäänkin tehdä keittoa. Vinkkinä ensi kevääseen!

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/10/syksyn-tuulet.html

Verkostoitumisristeilyllä hellittelin hermojani ja neuloin säärystimiä. Ne osoittautuivatkin kiintoisaksi puheenaiheeksi!
Ohjeen kirjoitin soviteltavaksi facebookin Toivon Vintti ja Kauppa-ryhmään.

http://toivonvintilta.blogspot.fi/2015/10/syksyn-tuulet.html

Millä sinä säädät syksyn sopivaksi?

-HanneleKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele